Un Nadal participatiu, social i sostenible arriba a la plaça de Catalunya

Del 22 de desembre al 4 gener la plaça de Catalunya aplega activitats per a tota la família i la Fira de Consum Responsable, amb un munt de propostes i projectes de transformació social que aposten per una economia més sostenible i social.

22/12/2017 12:12h

Redacció

La cooperativa Diomcoop, formada per veïns i veïnes d’origen africà que ofereixen artesania de comerç just, o els productes tèxtils elaborats per persones amb discapacitat de la Fundació Nou Xamfrà són alguns dels projectes que es poden visitar en la tercera edició de la Fira de Consum Responsable. L’objectiu de la mostra és promoure un model econòmic més sostenible, de proximitat i arrelat als barris.

La mostra, organitzada pel comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum de l’Ajuntament, aplega prop de seixanta entitats dels àmbits de l’alimentació, la moda, la cultura i el coneixement, però també de les finances ètiques, la comunicació, l’energia, la telefonia i el turisme.

El primer tinent d’alcaldia de Treball, Economia i Planificació Estratègica, Gerardo Pissarello, ha explicat: “Aquest any tenim 60 entitats  a la fira que tenen l’objectiu de conscienciar a la població que hi ha una altra manera de fer economia, més sostenible i inclusiva, i que hi ha una altra manera de consumir. Creiem que aquest és un moment ideal per fer-ho”.

L’Espai Consciència

A més de les propostes de les entitats, la fira estrena l’Espai Consciència, un nou espai de reflexió i debat que oferirà diferents activitats, tallers i actuacions entorn del consum responsable pensats per a totes les edats.

Les ingravidolles, les protagonistes de la plaça

La plaça de Catalunya també ofereix una vegada més una àmplia oferta d’activitats per a tota la família. Aquest any la proposta cultural i artística de la plaça es realitza a través de l’espectacle Un pas de pardal, que converteix la plaça en una ciutat d’ingravidolles, unes grans esferes que semblen a punt d’enlairar-se i que representen les 800.000 llars de la ciutat.

Més informació