Un nou carril bus-bici connectarà el Barcelonès amb el Baix Llobregat

L’AMB i els ajuntaments d’Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat i de Barcelona reconvertiran el tram de l’eix de Laureà Miró i la carretera de Collblanc, l’antiga N-340, al pas per aquests tres municipis fins a arribar al carrer de Sants, per integrar un nou carril-bus bici. 

20/07/2021 08:44 h

Districte Les Corts

L’obra, que començarà en els propers dies i previsiblement finalitzarà al setembre, té per objectiu connectar Esplugues de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat, seguint l’eix de la N-340, amb la implantació de la Bicivia 4, un dels nou eixos de la xarxa pedalable metropolitana, i de carrils bus en ambdós sentits als termes municipals d’Esplugues de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat.  El nou carril bici permetrà connectar amb bicicleta la plaça d’Espanya i el carrer de Sants de Barcelona amb Molins de Rei.

L’obra forma part de les 21 mesures prioritàries de l’estratègia de la nova mobilitat metropolitana després de la covid-19 i està alineada amb el Pla metropolità de mobilitat urbana (PMMU 2019-2024), el full de ruta de la mobilitat de l’AMB. S’emmarca en les polítiques de mobilitat sostenible i de lluita contra la contaminació atmosfèrica que l’AMB lidera des de ja fa anys.

3,1 km de longitud i 5 grans trams 

Aquest projecte té una longitud total de 3.100 metres i un cost de 168.695,49 € (IVA inclòs) que assumirà íntegrament AMB. Als primers tres trams, la solució adoptada es basa en mantenir un carril de circulació per sentit per als vehicles privats i transformar el carril de la dreta, segons el sentit de circulació, en un carril bus-bici, sempre tenint en compte les especificacions concretes de cada tram. A més, es limitarà la velocitat a 30 km/h en tot l’eix. En alguns trams on l’espai ho permet, com són els entorns de Collblanc i de Can Rigal, s’implanten també carrils bici segregats, per donar més seguretat a la bicicleta. Pel que fa al vehicle privat, es preveu diversificar part de la circulació de vehicles privats per altres itineraris: travessera de les Corts, carrer Cardenal Reig i avinguda Manuel Azaña.