El nou centre de recerca del CSIC s’ubicarà al carrer del Doctor Trueta

Ha començat la tramitació en comissió per requalificar el sòl del parc mòbil de l’Estat per poder-hi ubicar l’equipament. El futur centre del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) forma part del projecte Ciutadella del Coneixement, que transformarà el parc en un motor de ciència i recerca.

13/02/2024 18:00 h

Ajuntament de Barcelona

El nou equipament inclourà dos instituts de recerca en l’àmbit de la salut i tindrà capacitat per a 300 persones i 40 equips de treball. A més, serà la seu dels espais necessaris per als serveis de la Delegació del Govern a Catalunya.

La tramitació municipal arriba després de l’acord signat amb el Ministeri de Ciència i Innovació el mes d’octubre del 2023 per destinar els terrenys a aquest ús. L’espai dedicat al Consell Superior d’Investigacions Científiques serà de gairebé 13.000 metres quadrats.

Una transformació en marxa

El projecte científic i urbanístic a l’àmbit del parc de la Ciutadella avança, amb actuacions en marxa dins i fora del parc. Ja han obert els primers dos equipaments, l’Hivernacle i el Centre Martorell d’Exposicions. L’Umbracle es rehabilitarà enguany i la façana de l’edifici dels Tres Dragons el 2025.

A més, es preveu que les obres del nou complex de recerca i innovació de l’antic Mercat del Peix comencin l’any vinent. Dotaran el campus de la Universitat Pompeu Fabra de tres edificis nous i hi participen tres socis estratègics: el Barcelona Institute of Science and Technology, el Consell Superior d’Investigacions Científiques i la Universitat Pompeu Fabra.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades