Un nou cos d’agents cívics garantirà la convivència ciutadana

01/04/2015 13:39 h

Redacció

A partir d’aquesta Setmana Santa, Barcelona incorpora 25 nous agents cívics. La finalitat d’aquest cos és fomentar i garantir la convivència ciutadana, prevenir conflictes i impedir les conductes incíviques. Es desplegaran inicialment per les zones de la Sagrada Família, la Barceloneta i Vila de Gràcia, i actuaran de 9.00 a 21.00 hores.

Vídeo ‘Nou cos d’agents cívics ‘

Un total de 25 nous agents cívics vetllaran per garantir la convivència ciutadana de Barcelona. El seu radi d’acció s’estendrà inicialment a les zones de la Sagrada Família, la Barceloneta i Vila de Gràcia on des de les nou del matí fins a les nou de la nit informaran a la ciutadania de les conductes prohibides per les ordenances municipals i de les conseqüències que poden comportar.

“Informaran als veïns, veïnes i visitants per obtenir d’ells un compromís cívic. Si hi ha conflicte, ells deixaran d’intervenir i passarà a actuar la Guàrdia Urbana, explica el primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, qui destaca la importància d’una col·laboració tan estreta amb aquest cos de seguretat.

El 80% dels agents cívics, que han estat contractats i formats per B:SM, són persones que estaven a l’atur, i més de la meitat d’ells parlen anglès amb fluïdesa. I és que un dels focus principals d’actuació és promoure un turisme responsable: “Cada dia tenim més turistes i crec que és important que se’ls informi, i això fa que els recursos que utilitzem per contractar agents cívics provinguin de la taxa turística”, explica l’alcalde, Xavier Trias.