Un parc per a esports d'acció

09/03/2014 15:38 h

Regina Navarro

Situat a la Mar Bella, al districte de Sant Martí, el nou Parc Esportiu Urbà s’emmarca en les actuacions de l’Ajuntament per promoure espais públics per a la pràctica de l’skateboard, el patinet o el biker.

Vídeo ‘Skatepark Mar Bella’

Els amants dels esports d’acció gaudiran de les sensacions de velocitat, bots i salts damunt un patinet, una bicicleta o un monopatí si a partir d’ara s’apropen en un espai idoni per a aquest tipus de pràctica esportiva: el Parc Esportiu Urbà de la Mar Bella, ben a prop de la platja.

El nou recinte esportiu disposa de vora 3.000 metres quadrats. Es tracta d’una zona en què es pot patinar amb diferents dificultats i àrees per a les diverses modalitats d’skate. Té elements de més alçada que afavoreixen la pràctica biker com ara la caixa de salts o les rampes.

Els skaters, patinadors i practicants de BMX han provat ja aquesta instal·lació, coincidint aquest diumenge en el dia de la inauguració, i afirmen que és una bona construcció, idònia per gaudir d’aquests esports.

Es recomana, això sí, l’ús del casc, que els menors de 12 anys que utilitzin les pistes ho facin sota la supervisió d’un adult o que no s’hi facin pintades perquè si no es dificulta que es llisqui damunt la zona patinable. En cas d’emergència, es recorda que cal trucar al 112.

El de la Mar Bella és el primer dels nous espais previstos per practicar els esports urbans d’aquestes característiques que posa en marxa l’Ajuntament a través de l’Institut Barcelona Esports, i ja s’està enllestint el Parc Esportiu Urbà Àurea Cuadrado, al districte de les Corts. També s’ultimen els detalls d’altres projectes vinculats a aquesta modalitat esportiva.

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, que ha inaugurat el parc a mig matí d’aquest 9 de març, assenyala que amb recintes com aquests el consistori dóna resposta a les demandes sorgides dels col·lectius esportius d’aquests esports urbans arran de la celebració dels reeixits XGames 2013.

Més informació:
– Web d’Esports