Un Park Güell més sostenible i obert al barri

El Park Güell torna a l’activitat a partir de l’1 de juliol amb totes les mesures sanitàries i amb una limitació del 50% de l’aforament en tot el parc per evitar la massificació. Durant tot l’estiu, els veïns i veïnes hi podran accedir de manera gratuïta si són usuaris de Gaudir Més i, temporalment, amb el carnet de la Xarxa de Biblioteques. També s’han establert dues franges horàries exclusives perquè el veïnat hi pugui passejar i fer esport, de 6.00 a 9.30 hores i de 20.00 a 23.00 hores.

29/06/2020 17:57 h

Ajuntament de Barcelona

El Park Güell reprèn l’activitat habitual, adaptada i amb criteris de sostenibilitat per garantir les mesures de seguretat, d’higiene i de protecció en l’actual represa de la normalitat. Des de dimecres, 1 de juliol, es pot visitar tota la zona monumental i gaudir de les diferents propostes culturals i musicals que s’hi programaran al llarg de l’estiu.

Accessos i aforament

Es regularà l’aforament del parc, a tot el conjunt monumental, amb l’objectiu d’evitar les massificacions, millorar l’experiència dels visitants i garantir les mesures de seguretat, protecció i preservació del parc. L’aforament serà del 50%, amb un flux màxim de 1.400 persones per hora, en una superfície de 12 hectàrees.

Dels nou accessos al parc, un serà només de sortida, situat a la porta principal, i la resta seran d’entrada al recinte. Quatre accessos d’entrada seran d’ús exclusiu per al veïnat.

Accés gratuït per al veïnat

L’accés serà gratuït per a les persones usuàries de Gaudir Més, tot i que de manera puntual, durant aquest estiu, també es podrà accedir gratis al parc amb el carnet de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. A partir de la tardor, es posarà en marxa una aplicació mòbil que permetrà un funcionament més fàcil, accessible i telemàtic per als nous registres de Gaudir Més.

Franges horàries per a la pràctica esportiva 

Els veïns i veïnes del barri tindran accés exclusiu al parc per passejar i fer exercici en dues franges horàries, l’una al matí, de 6.00 a 9.30 hores, i l’altra al vespre, de 20.00 a 23.00 hores.

Activitats culturals i musicals dins del parc

Els divendres de juliol hi haurà els concerts, amb places limitades, que organitza el MUHBA, i els dijous d’agost s’hi celebraran els concerts de Música als Parcs.