Un repte per crear el panot del segle XXI

L’objectiu del repte és aconseguir un model innovador del panot habitual dels carrers de la ciutat que conservi el seu valor patrimonial i redueixi l’impacte ambiental derivat del seu procés de fabricació i transport. També es valorarà que siguin reproduïbles i escalables i que tinguin una durabilitat i permeabilitat que millori el cicle de l’aigua de la ciutat.

04/04/2022 09:25 h

Ajuntament de Barcelona

Les propostes han d’incloure les activitats de recerca i fabricació dels panots prototips necessaris per cobrir una superfície de 1.000 metres quadrats i la certificació de les peces fabricades. Hi haurà un fons de 240.000 euros en total i s’oferiran fins a un màxim de 80.000 euros per projecte.

Des d’avui i fins al 21 d’abril es poden presentar propostes, i les vuit més ben valorades entregaran una proposta ampliada durant el mes de juny. Els guanyadors es donaran a conèixer al juliol, i els dissenys seleccionats es testeran a l’espai públic com a prova pilot.

El repte urbà per aconseguir aquest nou panot s’emmarca en el projecte Superilla Barcelona, que vol recuperar l’espai públic per a la ciutadania, aconseguir una ciutat més sostenible i verda i apostar per la mobilitat sostenible.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia