Un repte per crear el panot del segle XXI

L’objectiu del repte plantejat per BIT Habitat és aconseguir un model innovador del panot habitual dels carrers de la ciutat que conservi el seu valor patrimonial i redueixi l’impacte ambiental derivat del seu procés de fabricació i transport. També es valorarà que siguin reproduïbles i escalables i que tinguin una durabilitat i permeabilitat que millori el cicle de l’aigua de la ciutat.

01/04/2022 12:41 h

Ajuntament de Barcelona

Les propostes han d’incloure les activitats de recerca i fabricació dels panots prototips necessaris per cobrir una superfície de 1.000 metres quadrats i la certificació de les peces fabricades. Hi haurà un fons de 240.000 euros en total i s’oferiran fins a un màxim de 80.000 euros per projecte.

Des d’avui i fins al 21 d’abril es poden presentar propostes, i les vuit més ben valorades entregaran una proposta ampliada durant el mes de juny. Els guanyadors es donaran a conèixer al juliol, i els dissenys seleccionats es testeran a l’espai públic com a prova pilot.

El repte urbà per aconseguir aquest nou panot s’emmarca en el projecte Superilla Barcelona, que vol recuperar l’espai públic per a la ciutadania, aconseguir una ciutat més sostenible i verda i apostar per la mobilitat sostenible.

Etiquetes associades a la notícia