Un saló per guiar el jovent cap a l'ocupació de qualitat

Al darrer trimestre del 2017 es va registrar un 35,3% d'atur entre els joves, un dels col·lectius en què la temporalitat té un índex més alt. Per això neix el Saló de l'Ocupació Juvenil, que se celebrarà del 14 al 16 de març, coincidint amb el Saló de l'Ensenyament.

07/02/2018 16:50 h

Redacció

El saló distribuirà la seva oferta en set grans àrees d’especialitat per facilitar al jovent tota la informació dels serveis públics municipals de recerca de feina, informar-los dels seus drets i deures laborals, connectar-los amb els programes i projectes d’entitats del tercer sector d’orientació al món laboral, obrir-los a l’àmbit de l’emprenedoria i el treball en xarxa o donar-los a conèixer l’oferta formativa professionalitzadora.

També hi haurà un espai perquè el sector privat, concretament unes 25 empreses de diferents sectors, puguin informar els assistents dels processos de selecció que tenen oberts i dels requisits que estan buscant.

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha declarat: “Com tots els casos en què fem de mediadors amb el sector privat, les empreses que hi participaran es comprometen a un salari mínim i unes condicions laborals dignes.” I ha afegit: “La desocupació és font d’exclusió i de solitud. És un tema amb què no podem romandre indiferents.”

Es calcula que prop de set mil persones assistiran al saló que forma part del Pla per al foment de l’ocupació juvenil de qualitat 2016-2020, i està impulsat conjuntament per Barcelona Activa i el Departament de Joventut, dins l’àrea de Drets Socials.

Fotografies cedides pel Saló de l’Ensenyament i Fira de Barcelona.