Un Sant Jordi de retorn a la normalitat

La festa del llibre i la rosa es torna a viure als carrers i en diferents espais de la ciutat, amb activitats recuperades d’abans de la pandèmia i novetats. Hi haurà un gran espai urbà tancat al trànsit perquè els vianants puguin gaudir de Sant Jordi. Però primer, per escalfar motors, el primer cap de setmana d’abril arriba una nova edició del festival literari per a nens i nenes, Món Llibre, amb un ampli programa d’activitats al CCCB i en diverses biblioteques de la ciutat.

29/03/2022 15:00 h

Ajuntament de Barcelona

La gran novetat per a aquesta diada de recuperació de la normalitat després de tot el que s’ha viscut durant aquests dos últims anys serà la superilla literària a l’Eixample, que crearà un gran espai reservat als vianants entre els carrers de Pau Claris i de Balmes i la Gran Via i la Diagonal. Els vehicles podran circular pels carrers perimetrals i pels carrers d’Aragó i de València.

A més, dos dies abans, els dies 21 i 22, floristes i llibreters podran treure les roses i els llibres als carrers i disposar de parades. El programa d’activitats prèvies, però, comença molt abans, amb el festival de literatura infantil i juvenil, Món Llibre, que ofereix una nova edició el primer cap de setmana d’abril. Tindrà com a espais principals el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i diverses biblioteques de la ciutat, i permetrà el contacte directe dels infants amb autors i autores.

La proximitat i la possibilitat d’interactuar amb els escriptors també serà un dels grans atractius dels Diàlegs de Sant Jordi, inclosos en el Programa d’acció lectora, que es desenvoluparan entre els dies 19 i 22 d’abril. Alguns dels protagonistes destacats seran figures nacionals i internacionals com Ohran Pamuk, David Trueba, Maksim Óssipov, Jo Nesbo, Núria Bendicho o Santiago Auserón.

El dia abans de la diada, el 22 d’abril, a la tarda (18.00 h), al Saló de Cent de l’Ajuntament, serà el torn del pregó, a càrrec de l’escriptora Imma Monsó. I el 23 començarà amb el tradicional esmorzar de Sant Jordi amb autors i editors al Palau de la Virreina.

Durant aquestes setmanes Barcelona, com a Ciutat de la Literatura de la UNESCO, a més inaugura un nou equipament cultural: la Biblioteca García Márquez, especialitzada en literatura llatinoamericana i localitzada al districte de Sant Martí. I el 21 d’abril col·locarà una nova placa literària, dedicada a l’escriptora Anna Murià.