Una àgora ciutadana al parc de Joan Miró

La nova plaça del parc serà un punt de trobada per a veïns i veïnes concebut al voltant de l'escultura 'Dona i ocell' de l'artista Joan Miró, amb àrees de descans, una font seca i una zona per poder fer activitats a l'ombra. L'espai aprofitarà la superfície que deixarà el nou parc de neteja subterrani previst en aquest àmbit. Els treballs començaran al març.

31/12/2017 11:00 h

Ajuntament de Barcelona

La urbanització de la nova plaça actuarà sobre 11.400 metres quadrats i convertirà aquest espai de l’Esquerra de l’Eixample en una gran àgora de trobada per al veïnat amb zones de descans sobre gespa, una font seca i punts de contemplació del monument de Joan Miró.

A més, s’instal·larà una pèrgola perquè es puguin fer activitats a l’ombra que disposarà de plaques fotovoltaiques per subministrar l’energia que necessita el centre de neteja subterrani sobre el qual s’ubicarà la plaça.

Per facilitar que tothom pugui gaudir del nou espai d’ús públic, es millorarà l’accessibilitat amb una passarel·la verda inclinada que connectarà la plaça amb el carrer d’Aragó, i un pas en pendent per accedir a l’escultura des del carrer de Tarragona.

Els treballs, que començaran al març, s’allargaran catorze mesos i s’executaran en dues fases. La primera començarà un cop estigui acabat el parc de neteja de l’Eixample sobre el qual es construirà el nou parc. La segona es durà a terme quan s’hagi enderrocat la caserna de bombers que ocupa part de l’espai. El pressupost del projecte és de 3.679.011 euros.

El nou centre de neteja estarà operatiu al febrer

Els centres de neteja són espais per al personal i el material mòbil que es fa servir en les tasques de la neteja viària de l’espai públic i per fer una primera compactació de les restes provinents de la neteja viària (restes de l’escombrada i papereres).

El futur parc de neteja de l’Esquerra de l’Eixample, que substituirà els centres del carrer del Comte Borrell, i en part els del carrer d’Alí Bei i Mallorca, permetrà mantenir la proximitat i l’eficiència del servei, i alhora compatibilitzar-lo amb el descans del veïnat. El nou equipament tindrà capacitat per a 290 operaris i 70 vehicles de servei i entrarà en funcionament el mes de febrer.

L’edifici de dues plantes, que s’ubicarà al subsol del parc de Joan Miró, acollirà el centre tècnic i logístic dels serveis de neteja, però tindrà més usos secundaris. Entre d’altres, acollirà un local nou de l’Associació de Veïns del Parc de l’Escorxador, un espai renovat per al personal d’Espais Verds que s’encarrega del manteniment del parc i una nova instal·lació de bombament de la font ornamental Dona i ocell.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades