Una ciutat més pacificada i més saludable

Del 16 al 22 de setembre té lloc la Setmana de Mobilitat Sostenible i Segura 2017 amb la programació de prop de cent cinquanta activitats amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania respecte a la pacificació de l’espai públic i per mostrar com seria una ciutat més verda, més confortable i menys contaminada. El Dia Sense Cotxes tindrà lloc el 22 de setembre, dia feiner.

16/09/2017 09:24 h

Redacció

Amb el lema “Mobilitza’t per un aire més net” Barcelona oferirà durant una setmana un ampli programa d’activitats que es duran a terme amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aire de la ciutat. La iniciativa s’emmarca en la voluntat de potenciar una mobilitat més segura i sostenible, que preveu fomentar els desplaçaments a peu, en bici i en transport públic.

Activitats a tota la ciutat

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura s’emmarca dins la European Mobility Week, en què centenars de ciutats de diversos països d’Europa organitzen activitats per conscienciar sobre un model de mobilitat més saludable, segur i sostenible per a tothom.

Algunes de les activitats programades són la Cursa de la Mercè, el 17 de setembre, o la Cursa de Transports, el 21 de setembre, amb l’objectiu de comparar el temps de viatge, consum energètic, cost econòmic i emissions contaminants dels participants. Podeu consultar la programació completa de les activitats aquí.

El Dia Sense Cotxes

El 22 de setembre tindrà lloc el Dia Sense Cotxes. Es restringirà el trànsit en dues vies principals de la ciutat, la via Laietana i el carrer Gran de Gràcia, on es reduiran o es tallaran carrils per prioritzar el transport públic i les bicicletes. Com a novetat, a Sant Antoni, la cruïlla de Borrell amb Tamarit es convertirà en la “Cruïlla per la qualitat de l’aire”, i es tallarà al trànsit per mostrar com seria aquest espai urbà si no hi circulessin vehicles motoritzats.

També es tallaran un total de 76 carrers secundaris de la ciutat, on tindran lloc 108 activitats ciutadanes. S’hi faran tallers, activitats infantils, passejades amb bici, lectures, jocs al carrer o l’ instal·lació pedagògica #respiranet —ubicada en un espai de trànsit de vehicles—, que permetrà visualitzar l’aire que respirem i que explicarà mitjançant cubs de construcció i globus de grans dimensions què és la contaminació.

Informeu-vos aquí de les afectacions de la mobilitat durant el Dia Sense Cotxes.

El 010 oferirà recomanacions de mobilitat i informació sobre les afectacions del trànsit. També es podran seguir les recomanacions de la jornada mitjançant les etiquetes #mobilitat2017 i #BCNsensecotxes, amb les quals s’informarà de les alteracions del trànsit i les activitats de la jornada.