Una contractació pública oberta a les pimes

El 20 de novembre se celebrarà la I Fira de Contractació Pública Municipal, que pretén impulsar la presència de les petites i mitjanes empreses, les empreses locals, emprenedores i innovadores en les licitacions públiques. S’hi presentaran uns vuitanta futurs contractes a licitar entre el 2019 i 2020 per un import estimat superior als 545 milions d’euros, a més de plantejar una vintena de reptes ciutadans perquè les empreses hi proposin solucions.

23/10/2018 17:08 h

Ajuntament de Barcelona

La fira, que se celebrarà al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), és una de les primeres concrecions del conveni de col·laboració estable signat amb PIMEC i que, a més de promoure la participació de les pimes en la compra pública, afavoreix el relleu generacional en aquestes empreses i ofereix suport emocional a l’empresariat autònom de la ciutat.

A banda de ser un aparador de la contractació municipal prevista per als propers dos anys, es vol que serveixi per intensificar el diàleg amb el món empresarial. Entre altres contractes, s’hi presentarà la gestió del Servei d’Ajuda a Domicili (SAD), la gestió i explotació d’onze instal·lacions esportives municipals de la ciutat, la gestió i promoció dels rodatges audiovisuals a Barcelona, la renovació de la xarxa d’aigua del zoo sense excavació o el manteniment de la pavimentació de la ciutat.

S’espera que hi assisteixin uns 300 professionals, que podran concertar cites prèvies per informar-se i optar als 80 contractes oberts o per exposar propostes innovadores que donin resposta a 27 reptes municipals i ciutadans plantejats i que estan vinculats a la millora de l’eficiència energètica, la garantia de la convivència a l’espai públic o la millora dels serveis a les persones, entre altres.

Es valoraran especialment les propostes provinents del món de l’emprenedoria, de les petites i mitjanes empreses, de les que tinguin una oferta social o organitzativa innovadora, o que provinguin del sector tecnològic. També s’hi celebraran dues taules rodones sobre aspectes concrets de la contractació pública sostenible.

Conveni estable amb PIMEC

L’acord signat tant amb PIMEC com amb la Fundació PIMEC va més enllà de l’impuls d’aquesta fira pionera a Europa i persegueix també afavorir el relleu generacional a les pimes i donar suport emocional a l’empresariat autònom en el marc del Pla de salut mental 2016-2022.

També es vol fomentar la igualtat de gènere i la presència de les dones al món empresarial, per la qual cosa PIMEC difondrà entre les empreses associades l’oferta formativa del programa Lidera, de Barcelona Activa. L’impuls de l’economia digital és un altre dels objectius de l’acord, que es tradueix en la participació en els programes de capacitació digital per a persones autònomes a través de l’oferta del Cibernàrium o amb el Pla d’actuació de comerç a Barcelona 2018 i reforçant l’estructura associativa PIME Comerç 2018.

La Fundació PIMEC també donarà a conèixer els objectius de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides de desenvolupament dins l’esfera empresarial de la ciutat i treballarà per assolir-la per mitjà d’accions de divulgació, formació, acreditació, relacions internacionals i altres.

Etiquetes associades a la notícia