Una festa major molt participativa, pacífica i tranquil·la

Les Festes de la Mercè d’aquest any han estat un èxit. Fins dilluns a la nit, un milió de persones ja havien participat en els diferents actes oferts durant els primers quatre dies en sis districtes de la ciutat.

24/09/2019 18:11 h

Ajuntament de Barcelona

Jaume Collboni, tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda i alcalde accidental de la ciutat a causa del viatge d’Ada Colau a Nova York per participar en una cimera sobre el canvi climàtic, ha fet un balanç positiu de les Festes de la Mercè d’aquest any, que s’han celebrat d’una manera “participativa, pacífica, tranquil·la, alegre i amb civisme”.

Collboni ha subratllat la importància que el programa s’hagi desenvolupat en sis districtes de la ciutat i en disset espais diferents, fet que consolida l’aposta per descentralitzar la festa major i estendre-la, més enllà de Ciutat Vella, a la resta de la ciutat perquè tota la ciutadania pugui gaudir-ne.

Una de les activitats que ha tingut més èxit de públic ha sigut el Mercè Música, en què han assistit 300.000 persones. Les activitats al parc de la Ciutadella han aplegat 150.000 persones, mentre que el Barcelona Acció Musical (BAM) ha arribat a les 95.000. El cicle de música clàssica al parc Central de Nou Barris ha reunit més de 10.000 veïns i veïnes.

El tinent d’alcaldia de Cultura, Joan Subirats, ha afegit que, de les 170 activitats programades per als cinc dies de festa major, menys d’una vintena s’han hagut de suspendre a causa de la pluja, que va ser especialment intensa el dissabte.

Etiquetes associades a la notícia