Una gran illa de vianants pacificarà l'entorn del Mercat de Sant Antoni

08/03/2017 19:26 h

Redacció

La creació d’una gran illa de vianants a l’entorn del Mercat de Sant Antoni és la més destacada de les iniciatives que integren la mesura de govern impulsada pel Districte de l’Eixample, que té l’objectiu de preservar l’espai públic, la vida veïnal i el comerç de proximitat del barri. Aquesta cruïlla, que definirà l’àgora del barri de Sant Antoni, s’anirà establint progressivament a partir dels propers mesos i acabarà l’any 2019. 

En una primera fase, l’actuació afectarà el carrer de Tamarit en el tram entre Comte d’Urgell i Comte Borrell, i el darrer, entre Tamarit i Manso. En una segona fase d’actuació, aquesta zona creixerà per Comte Borrell en el tram entre el carrer de Tamarit i Floridablanca, i per Tamarit, en el tram entre Comte Borrell i el carrer de Viladomat. L’objectiu és que, abans que es torni a obrir el mercat remodelat, tota aquesta zona s’hagi convertit en prioritària per a vianants.

La mesura de govern, que complementa la iniciativa presentada el 27 de febrer per ordenar les activitats de concurrència pública a l’entorn del Mercat de Sant Antoni, inclou un total de 25 actuacions estructurades en els àmbits de l’espai públic, la promoció econòmica, l’ocupació i el comerç, l’habitatge i els equipaments. Algunes de les actuacions més destacades són:

  • Remodelar l’espai públic i fomentar les activitats culturals i comunitàries a les placetes del Paral·lel.
  • Obrir el nou interior d’illa de l’antic Cinema Urgell.
  • Desplegar el Pla de mobilitat urbana a Sant Antoni i la nova xarxa de bus.
  • Treballar amb tot el teixit associatiu per definir com ha de ser la nova ronda de Sant Antoni, conjuntament amb el Districte de Ciutat Vella.
  • Suspendre les llicències de solars qualificats d’equipament per poder promoure habitatge social públic al barri.
  • Ampliar i consolidar els equipaments educatius i comunitaris del barri.

Més informació

Notícies relacionades