Una nova biblioteca per a Barcelona, central i de dimensió metropolitana

Les obres de la futura Biblioteca Pública de l’Estat a Barcelona estan a punt de començar. Estarà situada al costat de l’estació de França, tindrà més de 16.000 metres quadrats i es preveu que s’inauguri l’any 2027.

02/09/2022 16:32 h

Ajuntament de Barcelona

La Biblioteca Pública de l’Estat a Barcelona tindrà la funció de biblioteca central urbana de la ciutat, amb una dimensió metropolitana. Tindrà capacitat per a 600.000 volums i la part destinada al públic inclourà sales de lectura, sales d’informació, una sala d’accés al fons general i especialitzat, un fons infantil i juvenil, una sala de premsa diària, un saló d’actes, sales multifuncionals, punts d’accés a internet, màquines d’autopréstec, una zona de descans, exposicions, una cafeteria llibreria, un auditori i una zona d’aparcament.

Pel que fa a les zones d’accés restringit, hi haurà espais de feina i dipòsits especialitzats per a la conservació de les obres ingressades per dipòsit legal corresponents a les obres editades a la província de Barcelona.

L’equipament serà de titularitat estatal i la gestió estarà transferida a la Generalitat de Catalunya, i tindrà una inversió d’1,4 milions d’euros.

Etiquetes associades a la notícia