Una nova placa literària homenatja Jaime Gil de Biedma

El poeta Jaime Gil de Biedma ja té una placa literària per recordar-lo i retre-li homenatge al número 6 del carrer de Francesc Pérez-Cabrero, l’adreça on va viure. La inscripció forma part del desplegament del Mapa Literari de Barcelona, un conjunt d’escultures i plaques de memòria en carrers i racons que han estat habitats, freqüentats o immortalitzats per escriptors de totes les èpoques i de tots els orígens, a més d’establiments, equipaments i fundacions dedicades a la difusió i la memòria de la literatura.

14/04/2021 11:54 h

Ajuntament de Barcelona

Gil de Biedma va néixer i morir a Barcelona (1929-1990), on va desenvolupar la seva obra poètica, que té un caràcter marcadament autobiogràfic i en què reflecteix una vida plena de contradiccions, com el fet de considerar-se marxista tot i ser fill de família burgesa o haver de viure la seva homosexualitat en una època de forta repressió franquista.

Considerat un dels principals poetes en llengua castellana del segle XX, és l’autor més emblemàtic i llegit de la Generació del 50, gràcies a una obra en què parlava freqüentment de la preocupació per la pèrdua de la joventut i l’amor, la destrucció dels records i de la vida i el temps.

El poeta, un dels que més han influït en les generacions posteriors tot i no tenir una obra gaire àmplia, va deixar de publicar a la dècada dels vuitanta a causa d’una crisi personal i va morir el 1990 víctima de la sida.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia