Una setmana per repensar els usos del temps

Del 25 al 29 d’octubre tindran lloc dos esdeveniments que connectaran l’ecosistema de recerca i l’institucional per innovar polítiques del temps concretes i aplicables per a la ciutadania. La Time Use Week i el Congrés Mundial de Recerca en Usos del Temps tenen com a eixos principals la salut, la pobresa de temps, la desconnexió digital, la reducció de jornada i les bones pràctiques impulsades pels municipis a favor d’una organització del temps més sostenible, corresponsable i eficient.

27/09/2021 14:49 h

Ajuntament de Barcelona

Declaració internacional en polítiques del temps

La Time Use Week inclou tres actes principals: un sobre el futur del treball, una jornada de polítiques locals i regionals del temps i la presentació de la Declaració de Barcelona sobre les polítiques de temps.

I és que després de la inauguració i les jornades posteriors, en les quals participaran altres municipis catalans, a més d’italians i de francesos, l’esdeveniment es tancarà amb la primera declaració política internacional en polítiques del temps. La signaran les principals institucions, organitzacions i centres de recerca mundials i demana reconèixer el dret al temps com un dret de la ciutadania.

També es formalitza un full de ruta 2022-2024 per aconseguir que la Unió Europea inclogui recomanacions concretes del dret al temps i perquè es formalitzi l’Agenda local i regional del temps.

La declaració la signaran el president de la Generalitat, Pere Aragonès, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el president de l’Associació Internacional de Recerca en Usos del Temps (IATUR, per les seves sigles en anglès) i membres de l’Organització Internacional del Treball.

Els actes de la Time Use Week seran gratuïts, en modalitat híbrida i traduïts simultàniament al català i l’anglès, i la majoria tindran lloc al Recinte Modernista de Sant Pau. Per assistir-hi cal registrar-s’hi prèviament.

Un congrés internacional

El 43è congrés celebrat per la IATUR permetrà connectar l’ecosistema de recerca i polític català i internacional amb polítiques del temps concretes i aplicables per a la ciutadania. També enfortirà el lideratge de Catalunya i els seus municipis, especialment Barcelona i la seva àrea metropolitana, com a referents mundials del temps saludable, equitatiu i productiu.

Aquestes polítiques beneficien especialment les persones més afectades per la pobresa de temps, com són les dones i les persones amb menys recursos. És per això que una de les ponències analitzarà l’impacte de gènere en la mesura dels usos del temps.

Tots dos esdeveniments els organitzen la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society, amb el suport de l’Oficina de Barcelona de la Comissió Europea i del Parlament Europeu i el Diplocat.

Etiquetes associades a la notícia