Vincles BCN ja acompanya i connecta més de tres mil persones grans

Vincles BCN arriba als cinc anys de servei connectant 3.067 persones grans de tota la ciutat. El projecte d’innovació social és una eina molt important per lluitar contra la soledat no volguda, que permet que persones grans que se sentien soles puguin augmentar, mantenir i enfortir les relacions amb familiars, amics i altres persones de la comunitat gràcies a una aplicació senzilla, accessible i intuïtiva instal·lada en un dispositiu mòbil.

07/08/2022 10:23 h

Ajuntament de Barcelona

L’eina ajuda les persones grans que se sentien soles a connectar fàcilment amb el seu cercle més proper d’amics i familiars, però també fomenta la participació de les persones usuàries en grups de barri, grups d’amistat i grups d’interès.

Enguany s’ha pogut arribar a 88 grups de barri, 22 grups d’amistat i 75 grups d’interès, entre els quals destaquen els de memòria, cuina, jardineria i treballs manuals i creativitat. Tots aquests grups estan dinamitzats per professionals que acompanyen les persones grans. Diàriament es fan accions de dinamització a través de l’aplicació i es proposen activitats culturals i intergeneracionals i activitats relacionades amb els grups d’interès, així com trobades presencials i virtuals. Durant l’any passat el servei va fer un total de 25.000 accions de dinamització en línia, 208 trobades presencials i 493 trobades virtuals amb 4.382 participacions.

Entre les més de 3.000 persones usuàries, hi ha 2.552 dones i 515 homes, que tenen entre 65 i 103 anys, que és l’edat de la persona més gran usuària del servei. Pel que fa a la mitjana d’edat, és de 81 anys.

 

Més informació

Etiquetes associades a la notícia