“Viure i conviure”, una experiència compartida entre joves i gent gran

Un total de 74 parelles han participat durant aquest curs en el programa que promou alternatives a la solitud no volguda de les persones grans i facilita una alternativa d’habitatge a estudiants joves.

31/05/2019 17:47 h

Ajuntament de Barcelona

El programa “Viure i conviure” té com a objectiu reduir la solitud de les persones grans afavorint-ne les relacions socials i afectives a la vegada que facilita una alternativa d’allotjament a joves estudiants.

Durant aquest curs hi han participat 74 parelles de persones grans i joves. L’edat mitjana de les persones grans és de 87 anys, i el 86% són dones. Pel que fa als estudiants, un 76% són noies d’entre 18 i 23 anys. Un percentatge alt d’aquestes parelles han repetit l’experiència viscuda en anys anteriors.

Quins requisits s’han de complir per participar en el programa “Viure i conviure”?

Els estudiants han de tenir menys de 35 anys i han d’estar matriculats en una universitat i no tenir la residència a la mateixa ciutat on estudien.

Les persones acollidores han de tenir més de 65 anys i han de viure soles, han de poder desenvolupar les activitats de la vida diària d’una manera autònoma i han d’estar disposades a compartir l’habitatge.

En trobareu més informació al web del programa “Viure i conviure”, gestionat per la Fundació Roure amb el suport del Consell Interuniversitari de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona.

 

Etiquetes associades a la notícia