Voleu saber més sobre la T-Mobilitat?

13/03/2017 18:22 h

Ecologia Urbana

L’Auditori de l’edifici Calàbria 66 acollirà el pròxim divendres 17 de març a les 18 hores un col·loqui sobre la T-Mobilitat on s’aportaran dades sobre com serà aquesta nova targeta i sobre el paper clau que jugarà en el futur sistema d’accés al transport públic.

El col·loqui, que serà moderat per Gemma Galdón, directora d’Eticasconsulting, comptarà amb la participació de Mercedes Vidal, regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de TMB i l’IMET i Francesca Bria, comissionada de Tecnologia i Innovació Digital del consistori.

Un nou sistema d’accés al transport públic

La T-Mobilitat comporta la implantació d’un nou sistema d’atenció i d’informació als usuaris del transport públic. Consistirà en una única targeta que inclourà totes les dades del conjunt de serveis integrats de mobilitat en l’àmbit de l’Àrea Metropolitana de Barcelona a partir del 2017 i el 2018.

Aquest nou títol de transport implica un canvi substancial en la gestió tecnològica de les dades: d’una banda, el mòbil es podrà utilitzar com a suport de validació; d’altra, s’afavorirà la tarifació personalitzada dels desplaçaments per tal de gratificar els usuaris més recurrents i els col·lectius d’especial vulnerabilitat.

Substitució progressiva

Entre els avantatges de la nova targeta hi ha també l’eliminació del frau. La nova tecnologia incorpora xips d’altes prestacions per garantir la seguretat en les transaccions, assegurar la confidencialitat de les dades, impedir la falsificació de títols i protegir el sistema d’atacs exteriors.

La implantació de la T-Mobilitat comportarà la substitució progressiva de les targetes de transport públic vigents avui a l’àrea de Barcelona en una primera etapa i, progressivament, a tot Catalunya.