Vols compartir pis? On? Amb qui? Com?

20/07/2016 15:26 h

Joventut

 

Entre els mesos de setembre i octubre se celebra la segona edició del cicle “Vols compartir pis?” (#CompartirPis): participa-hi i descobreix alternatives i recursos que et facilitaran l’accés a l’habitatge. Impulsada per l’Assessoria d’Habitatge Compartit del Departament de Joventut, la iniciativa proposa enguany les activitats gratuïtes següents:

Market place de pisos per compartir

Dimarts, 20 de setembre, a les 18.30 hores a l’Espai Jove La Fontana.

Cerques o ofereixes una habitació per llogar? Vols compartir el teu pis? En aquesta trobada podràs conèixer joves que busquen companys de pis. L’Assessoria d’Habitatge Compartit estarà a la teva disposició per ajudar-te a resoldre qualsevol dubte.

Inscriu-t’hi ja com a demandant o com a propietari o oferent d’habitació o pis!

Masoveria urbana i cessió d’ús: dos exemples d’habitatge alternatiu

Dimecres, 21 de setembre, a les 18.30 hores al Punt 7 – PIJ Horta-Guinardó.

Taula rodona amb la participació de l’associació La Mula, Masoveria Urbana per la Llar Alternativa; Sostre Cívic, associació que promou un nou camí d’accés a l’habitatge basat en models de cooperatives d’ús, i La Borda, cooperativa d’habitatges en règim de cessió d’ús.

Les entitats presentaran i analitzaran casos pràctics d’accés a l’habitatge sense passar per immobiliàries o gestories, a través de la masoveria urbana o el dret d’ús.

Muntem una cooperativa d’habitatge

Dilluns, 26 de setembre, a les 18.30 hores al Casal de Joves Can Ricart (inscripcions al PIJ Sant Martí).

Sessió informativa a càrrec de la Federació de Cooperatives d’Habitatge de Catalunya. Si penses en la possibilitat d’associar-te per construir el teu propi habitatge, no t’ho perdis!

La factura de la llum, com entendre-la?

Dimarts, 27 de setembre, a les 18.30 hores a l’Espai Jove La Fontana.

Ecoserveis –referents en cultura energètica– t’ensenyen en aquest taller del programa “Carrega’t d’energia” a interpretar les factures de gas i electricitat, com estalviar i consumir de manera responsable o quines opcions tens a l’hora d’escollir companyies d’energia.

Porta-hi les teves factures i, de manera pràctica i entenedora, t’ensenyaran a desxifrar-les i a veure si la potència que tens contractada és la que necessites!

Posa fi als conflictes de convivència!

Dimecres, 28 de setembre, a les 18.30 hores al CIAJ.

A càrrec d’Isabel Viola, mediadora del Centre de Mediació de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (CEMICAB). Practica estratègies i eines per solucionar els petits conflictes que, si no s’aturen a temps, poden posar fi a la convivència.

Que no t’enganyin amb el contracte del lloguer!

Dijous, 29 de setembre, a les 18.30 hores a l’Espai Jove La Fontana.

Microtaller que et permetrà aprendre a interpretar un contracte de lloguer. Un advocat especialista t’explicarà els elements bàsics del contracte i què cal tenir en compte abans de signar-lo. Aprofita aquesta oportunitat!

Afectats per la hipoteca: plataformes socials i alternatives als desnonaments

Divendres, 7 d’octubre, a les 18.00 hores al PIJ Nou Barris.

Coneix la tasca que fa l’Associació 500×20 i la realitat de l’habitatge al districte de Nou Barris. S’explicaran les conseqüències jurídiques i socials de l’impagament de la hipoteca, i es podrà conèixer un cas en primera persona.