Xavier Trias: “La família ajuda a transmetre valors que ens fan ser millors persones”

04/03/2015 20:49 h

Ajuntament de Barcelona

L’alcalde, Xavier Trias, ha presidit l’acte de cloenda de “Barcelona 2014, Any de la Família”, una commemoració que se suma al vintè aniversari de l’Any de la Família impulsat per les Nacions Unides amb l’objectiu de ressituar les famílies i les seves necessitats al centre de l’atenció pública.

Aquest dimecres s’ha donat per conclòs l’Any Internacional de la Família, en el qual Barcelona ha participat amb moltes activitats. L’alcalde, Xavier Trias, que n’ha presidit l’acte de cloenda, ha afirmat que la família contribueix a millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones, i per això ha de seguir sent el centre de la ciutat i de la seva activitat.

En l’acte, celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament, també hi ha participat Irma Rognoni, regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats; la investigadora i escriptora Catherine L’Ecuyer, i fins i tot, els Castellers de Barcelona, que han aixecat un pilar amb motiu de la celebració.

Durant la seva intervenció, l’alcalde ha destacat la gran contribució de la família al progrés de la ciutat i del país i ha donat les gràcies a totes les entitats i persones que han format part activament de les activitats celebrades per commemorar el vintè aniversari de l’Any Internacional de la Família. Durant el 2014, centres cívics, museus i biblioteques, entre altres, han celebrat diferents iniciatives per promoure el diàleg i la reflexió sobre la família.

La tasca intergeneracional, clau

Trias també ha assenyalat: “És importantíssima la tasca intergeneracional, que la gent participi en l’educació dels més petits. Per això, des de l’Ajuntament es treballa per potenciar la participació de les famílies i s’impulsen programes com Vincles, que afavoreixen la relació entre els membres de la família de diferents generacions.”