Zona verda gratuïta durant el mes d'agost

31/07/2014 13:44 h

Míriam Pina García

De l’1 al 31 d’agost es podrà aparcar sense pagar en una gran part de la ciutat. L’objectiu és fer la ciutat més pràctica i còmode per als usuaris. L’Àrea verda serà gratis, tant per a residents com per a no residents, però es mantindran les zones d’aparcament mixtes, aquelles en les quals pot aparcar tothom, i les zones d’aparcament preferent, les àrees verdes marcades només per a residents i que continuarà mantenint l’exclusivitat, és a dir, que no hi podrà aparcar qualsevol vehicle.

L’àrea blava funcionarà de manera diferent. Hi haurà zones gratuïtes, però una bona part de la ciutat mantindrà el sistema de pagament i les tarifes habituals. Aquestes són:  una zona central delimitada pel carrer del Comte d’Urgell, l’avinguda Diagonal, el passeig de Sant Joan, passeig de Colom i l’avinguda del Paral·lel. També continuarà sent de pagament la zona de la Sagrada Família i la Barceloneta, així com altres zones més petites, com la plaça del Doctor Andreu, el carrer de Joan XXIII i una zona al Guinardó. A les zones exclusives per autocars es mantindrà la regulació habitual. A tots els parquímetres de la ciutat s’ha situat un codi QR informatiu que ajudarà els usuaris a ampliar tota la informació sobre la zona blava de pagament.

L’apparkB continuarà funcionant durant l’agost

Amb aquesta aplicació per al mòbil es poden pagar els estacionaments d’una manera fàcil, còmoda i sense necessitat de buscar un parquímetre. Ja fa gairebé un any que funciona i ha superat el mig milió de tiquets enviats, amb una mitjana de més de 4.000 tiquets diaris.

Es pot descarregar des del mateix telèfon mòbil o a la web de l’Àrea verda. De fet, ja hi a més de 40.000 usuaris registrats i 70.000 descàrregues. En els més de 3.000 parquímetres repartits per la ciutat es dóna la informació necessària pel seu bon ús.

Més informació:

Web de l’Àrea verda

Web d’ApparkB