Els habitatges protegits del carrer de Pallars, premiats a Construmat per la seva sostenibilitat

La promoció municipal d’habitatges de protecció oficial situada al carrer de Pallars, 487, en construcció actualment, ha estat reconeguda per la fira Construmat amb el guardó TOP 3 Sostenibilitat. El premi reconeix la sostenibilitat del procés constructiu industrialitzat, amb la preparació prèvia a fàbrica dels elements i panells de fusta, i la rapidesa del muntatge, que permet agilitzar els terminis i reduir els costos ambientals.

23/05/2023 16:03 h

Ajuntament de Barcelona

L’estructura de l’edifici, que té 7 plantes i 42 habitatges, està feta íntegrament amb 1.103 peces de fusta, amb material provinent d’explotacions forestals sostenibles. Aquestes peces estan fetes amb fusta d’avet roig de boscos explotats de manera sostenible, amb certificat PEFC, el sistema de certificat forestal més implantat arreu del món.

Els 42 habitatges d’aquesta promoció es destinaran a lloguer protegit i la previsió és que estiguin disponibles l’any vinent. El procés constructiu ha permès reduir els terminis, que en una obra tradicional d’aquest volum poden arribar fins a dos anys, i ha millorat l’impacte ambiental de l’obra, amb tasques que generen menys soroll i menys pols. El cost previst d’aquesta promoció és de 5.034.960 euros.

Tags associated with the news item