The area around Hospital Clínic gets more pedestrian-friendly

The main feature of the project to improve the area around the Hospital Clínic is the creation of a new square at the chamfer with C/ Rosselló, right where the main entrance to the hospital is, in C/ Villarroel. Access will be limited to local residents, car parking, services and motorcycles in C/ Rosselló (between C/ Comte d’Urgell and C/ Villarroel). The entire chamfer will be closed to traffic and converted into a pedestrian area, with hospital users particularly in mind. Benches, plant beds and screens will all feature in the new calmed zone.

01/11/2017 09:41 h

Redacció

The measures form part of an overall project worth 1.4 million euros. Besides the creation of the square, the section of C/ Villarroel between C/ Còrsega and C/ Provença, and the section of C/ Rosselló between C/ Villarroel and C/ Comte d’Urgell will get new pavements and lighting, more urban greenery and a new coat of paint for road markings. The work is due to start before the end of the year and will take seven months.