Acord per desencallar l'ampliació de la Ronda del Litoral a la zona del Morrot

15/10/2014 21:31 h

Regina Navarro

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias i la Ministra de Foment, Ana Pastor, han acordat avançar en la transformació del front litoral a la zona del Morrot. Després de la reunió que han mantingut i sobre aquest punt s’ha decidit traslladar l’actual estació de mercaderies situada a la zona del Morrot, a Can Tunis. D’aquesta manera es guanya espai per ampliar la ronda del Litoral.

Vídeo ‘Les inversions del Ministeri de Foment a Barcelona’

El projecte preveu construir un carril extra per cada sentit de circulació, segregat de la Ronda, per on circuli el trànsit local i destinar la Ronda als vehicles que la utilitzin per creuar la ciutat. A més també s’aposta per incloure-hi un passeig per als vianants. Aquesta transformació es desenvoluparà en el tram comprès entre la Plaça de la Carbonera, al Paral·lel, i el Passeig de la Zona Franca. L’alcalde confia en que es “pugui arribar a un acord abans del mes de març” i tirar endavant amb el projecte.

Trias ha destacat que “aquesta és una idea que fa molt temps que s’està plantejant i que ara agafa forma. Es tracta de convertir el Morrot en una zona que no sigui port industrial, sinó incorporar-la a la ciutat”.

De la seva banda, Ana Pastor ha explicat que “s’està estudiant la manera de fer compatible la millor explotació ferroviària, la millor competitivitat del Port de Barcelona, alhora que fer ciutat”.

Les inversions a La Sagrera i a Sants estan garantides

En la reunió l’alcalde i la Ministra també repassat l’estat de les principals infraestructures i les inversions pendents a la ciutat, com l’evolució de les obres de l’estació de la Sagrera. Han assegurat que “s’estan complint dels objectius marcats i les inversions pactades per garantir que l’estació entri en funcionament l’any 2019”. Això sí ha calgut modificar el projecte perquè econòmicament viable en les actuals circumstàncies.

També han acordat que “properament” tancaran un acord sobre la estació de Sants i els seus entorns, a la Plaça dels Països Catalans.