Els bars i restaurants podran oferir música en viu amplificada

14/03/2016 15:24 h

Regina Navarro

Els bars, les cafeteries i els restaurants, que fins ara només podien oferir concerts acústics, hauran de complir la normativa sobre seguretat i aïllament acústic, a més de respectar el descans dels veïns amb les restriccions horàries establertes.

Barcelona posa en marxa un pla per fomentar i reconèixer el valor cultural i social de la música en viu. Una de les mesures que inclou preveu que els locals que tenen llicència de bar, restaurant o cafeteria podran oferir concerts en directe amb amplificadors.

Aquesta mesura anirà acompanyada d’una línia de subvenció de 400.000 euros destinats a adequar els locals que vulguin oferir música en viu perquè compleixin les normatives de seguretat i d’aïllament, i garanteixin així el descans dels barcelonins.

Durant molts anys la música en viu s’ha tractat com una qüestió d’ordre públic, i nosaltres volem valorar la dimensió cultural de la música en viu”, ha explicat el tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens.

Els locals que promoguin la música en viu també seran reconeguts per aquesta tasca, i se’ls assignarà l’etiqueta “Espai de música viva”, amb l’objectiu de portar a terme estratègies conjuntes de foment de la cultura i projecció internacional.

Límits horaris i acústics

Els establiments que decideixin oferir música en directe amplificada hauran de respectar els horaris i el límit de decibels permesos per la llei. Així, si estan situats adjacents a un habitatge, el so als dormitoris no podrà superar el límit de 30 decibels de les 7.00 a les 23.00 hores, i de 25 decibels de les 23.00 a les 7.00 hores.

A més, a les zones amb més saturació de locals d’oci, els concerts amb música amplificada només es podran fer fins a les 23.00 hores. Aquestes àrees estan situades als districtes de Ciutat Vella, Gràcia, l’Eixample i Sants-Montjuïc.

 

Más Información