La dimensió més solidària de la Marató

19/01/2017 16:55 h

Montroi Maite

La plataforma de finançament col·lectiu solidari elmeugradesorra.org i la Zurich Marató de Barcelona s’uneixen una altra vegada en l’edició d’enguany de la cursa, que tindrà lloc el 12 de març de 2017, per donar una dimensió solidària a l’esdeveniment esportiu. Es tracta d’oferir als corredors la possibilitat que ells mateixos es plantegin un repte solidari a favor d’una ONG. L’any passat es van apuntar a la iniciativa 150 atletes, que es van plantejar 55 reptes. S’hi van recaptar més de 50.000 euros en favor de 44 entitats.

Els atletes poden escollir la causa que més els motivi entre més de 1.700 ONG i entitats sense ànim de lucre que formen part de la plataforma i treballen en àmbits tan diversos com infància, pobresa, malalties minoritàries, discapacitat, investigació científica o exclusió social, entre altres.

Per als atletes, convertir-se en corredors solidaris implica més motivació a l’hora de dur a terme el repte esportiu, contribueix a assolir més satisfacció personal i es tracta d’una manera diferent de col·laborar amb una ONG. A més, els atletes solidaris tindran l’oportunitat de pujar al pòdium solidari durant l’acte d’entrega de premis oficial de la carrera.

El procés de creació d’un repte solidari, que pot ser individual o en grup, és molt senzill:

— El primer pas es crear un repte aquí dins de l’esdeveniment Marató de Barcelona 2017 Solidària.

  • Escollir l’ONG o entitat per a la qual es volen recaptar fons.
  • Escollir l’objectiu econòmic.
  • Descriure el repte i incloure-hi fotos o vídeos.

—El segon pas és difondre del repte solidari: enviar l’enllaç del repte a través de correu electrònic o WhatsApp i fer-ne difusió a través de les xarxes socials i el boca-orella a amics, família, coneguts i companys de feina.

Más Información

Etiquetas asociadas a la noticia