Premi Nacional de Comerç Interior 2021 per l’impuls al teixit comercial de la ciutat

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha reconegut la tasca de Barcelona en la recuperació i l’impuls del comerç de la ciutat, presentada en el Pla de renovació urbana comercial, amb el Premi Nacional de Comerç Interior 2021.

05/09/2021 10:37 h

Ajuntament de Barcelona

El Pla recull les actuacions principals de la iniciativa «Barcelona mai s’atura», un programa per reactivar l’economia de la ciutat amb mesures de xoc i eines a llarg termini per regenerar-ne el teixit econòmic i social, i del Pla estratègic de mercats 2015-2025, que té com a objectiu principal el desenvolupament de les noves tecnologies. El Pla de renovació urbana comercial es vertebra en aquests quatre eixos fonamentals:

  • Millores tecnològiques que suposin un benefici substancial per al desenvolupament del comerç: impulsant iniciatives, com la formació o les subvencions, per digitalitzar el petit comerç, amb l’objectiu de dinamitzar-lo i enfortir-lo.
  • Rehabilitació, modernització i adaptació a les noves tecnologies de mercats municipals: es durà a terme amb accions com el desplegament d’infraestructures de telecomunicacions, la instal·lació de sensors i càmeres de control digital d’aforament, la nova eina de gestió d’incidències, l’ampliació de la xarxa de pantalles i l’eina de gestió de continguts o la col·locació d’armariets per recollir les comandes.
  • Actuacions als locals comercials fora dels mercats municipals per promoure’n l’ocupació: són les que s’inclouen als projectes «Impulsem el que fas», que subvenciona el 80% dels projectes de negoci que impliquin la compra o lloguer d’un local a peu de carrer, o «Amunt persianes», que compra locals buits per crear una borsa pública.
  • Accions de suport a joves emprenedors del sector del comerç i al relleu generacional: s’ha creat una línia d’assessorament a joves de menys de 35 anys per impulsar les seves idees de negoci i s’ha reservat una partida de deu milions d’euros destinats a sis fons de capital de risc privats per impulsar empreses emergents innovadores a la ciutat.

Premi Nacional al Petit Comerç a la botiga Santa Eulàlia

El Ministeri ha concedit també el Premi Nacional al Petit Comerç a la botiga Santa Eulàlia del passeig de Gràcia, dotat amb 15.000 euros.