Torna el Barcelona International Community Day

L’esdeveniment aplegarà de nou la comunitat internacional de Barcelona en una fira presencial al Museu Marítim. Sota el lema Back to (net)work!, oferirà un espai d’acollida, retrobada i networking.

Barcelona International Community Day
15/09/2021 - 17:41 h

El dissabte 23 d’octubre tindrà lloc la setena edició del Barcelona International Community Day. La iniciativa, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, és la cita de referència per als membres de la comunitat internacional que viuen i treballen a la ciutat, però també per a tothom qui vulgui connectar amb aquest col·lectiu divers i enriquidor.

La fira no només serà un lloc d’acollida als nouvinguts, sinó també un espai de trobada, amb informació, serveis, nous contactes i oportunitats de negoci. Això converteix la jornada en una concentració de talent internacional, emprenedoria, idees i projectes procedents de tot el món. La ciutat compta, sens dubte, amb la comunitat internacional com un dels principals actius per a la seva reactivació econòmica.

El 2020, la trobada es va reconvertir en l’esdeveniment virtual Barcelona Expat Week a causa de la pandèmia de la Covid-19. Enguany, torna en el format presencial sota el lema Back to (net)work!, amb l’objectiu de reforçar el creixement i els vincles d’aquesta comunitat internacional. Un col·lectiu que enriqueix i fa de Barcelona una ciutat diversa, atractiva i oberta.

S’han programat més de 50 activitats

El Barcelona International Community Day 2021 obrirà les portes de les 10 a les 19 hores, seguint tots els protocols sanitaris per garantir la seguretat dels participants. S’hi faran conferències, taules rodones, càpsules informatives, tallers dirigits i espais participatius, i a més comptarà amb una zona d’expositors i serveis especialitzats. L’accés serà gratuït i les entrades es poden aconseguir a la web de l’esdeveniment.

Les més de 50 activitats programades es desenvoluparan en diferents àmbits com l’aterratge personal, treballar i fer negocis, gaudir de la ciutat i fer contactes, activitats d’animació i networking. També destacaran temes d’actualitat com l’autoocupació, les professions del futur, el transport públic o la realització de tràmits.

La fira acollirà més de 70 expositors, entre empreses, entitats públiques i associacions, que es distribuiran en estands i punts d’informació. També comptarà novament amb la figura dels amfitrions i amfitriones, sis persones establertes a Barcelona que compartiran la seva experiència inspiradora.

L’esdeveniment s’adapta al context

Algunes de les novetats d’aquesta edició han sorgit arran del paradigma creat per la pandèmia. Enguany, per exemple, s’oferiran activitats en format telemàtic i híbrid. La setmana prèvia es realitzarà una activitat diària online i el dia de la fira es podrà seguir en directe tota la programació d’una de les sales d’activitats.

Per altra banda, cal destacar que la fira comptarà amb un punt mòbil de vacunació contra la Covid-19 a l’exterior. D’aquesta manera, es facilita el seu accés als residents expatriats, que sovint tenen més dificultats per accedir al sistema de salut i a la informació relacionada.