You are here

Coneix els 9 amfitrions i amfitriones de la Barcelona Expat Week

De perfil divers, amb històries personals inspiradores i trajectòries professionals d’èxit, són les persones que posaran la cara a la nova trobada virtual impulsada per l’Ajuntament de Barcelona dirigida a la comunitat internacional.

De perfil divers, amb històries personals inspiradores i trajectòries professionals d’èxit, són les persones que posaran la cara a la nova trobada virtual impulsada per l’Ajuntament de Barcelona dirigida a la comunitat internacional.

La Barcelona Expat Week, se celebrarà entre els dies 19 i 23 d’octubre 2020. Es tracta d’una trobada virtual que comptarà amb un complet programa d’activitats online per donar resposta als interessos i necessitats de la comunitat internacional que viu i treballa a Barcelona.

Per donar-la a conèixer, l’Ajuntament de Barcelona presenta nou amfitrions i amfitriones que jugaran un rol destacat en aquesta nova iniciativa. Professionals de perfil divers, són persones expatriades que van decidir establir-se a Barcelona per dur a terme els seus projectes de vida. Amb una experiència acumulada d’entre 15 i 30 anys a la ciutat catalana, totes són veus expertes que compartiran la seva visió en diferents activitats del programa.

Andrew Funk ve d’Estats Units i ja porta 17 anys a Barcelona. Aquí va començar a donar classes d’anglès i va arribar a fundar la seva pròpia acadèmia. Però, després d’una crisi econòmica, va fer un gir professional i vital per crear Homeless Entrepreneur, una associació que treballa per ajudar les persones sense llar a reincorporar-se al món laboral. En parlarà a la Barcelona Expat Week, on presentarà aquest projecte que barreja emprenedoria i justícia social.

Per la seva part, Aleksandar Ivancic és enginyer i investigador d’energies renovables. Va arribar a Barcelona el 1991 des de Sèrbia amb la seva dona i el seu primer fill. En aquests gairebé 30 anys ha desenvolupat la seva carrera en sistemes energètics i medi ambient a Barcelona, on ara treballa de professor al Màster d’Arquitectura de la Universitat La Salle. A la Barcelona Expat Week participarà dimecres en una ponència centrada en investigació puntera, un valor estratègic dins l’economia de la ciutat.

D’Alemanya va arribar Christoph Himmelskamp fa vint anys. Originari d’un petit poble prop de Bremen, l’advocat es va instal·lar a Barcelona l’any 2000 i actualment és director del despatx Röedl & Partners Barcelona. Pare de quatre fills, tots han estudiat al Col·legi Alemany, del qual ell ha estat president honorífic. Dijous 22 d’octubre parlarà de ‘Barcelona ciutat d’oportunitats’ a la ponència del mateix nom dins del marc de la Barcelona Expat Week.

La creativitat marca la trajectòria vital de Karlijn Surminski. Enamorada de Pablo Picasso i de Barcelona, va decidir establir-s’hi fa 13 anys i va deixar enrere els Països Baixos, on va néixer. Aquesta artista holandesa es dedica a la pintura i també imparteix classes d’art a nens i nenes i a adults. Compartirà la inspiració que treu de Barcelona en una sessió online divendres 23 d’octubre.

Un perfil ben diferent presenta Lynn Wong. Nascuda a Singapur, ha viscut a grans ciutats com Los Angeles i París fins que l’any 1999 va arribar a Barcelona i va decidir quedar-s’hi. La seva carrera es mou entre els negocis i la comunicació i és cofundadora del Grup Eventoplus, especialitzat en l’organització d’esdeveniments a gran escala. Lynn participarà a un webinar d’emprenedoria en femení, que comptarà amb d’altres noms influents com Mar Alarcón (Socialcar).

Patricia Radovic és el que hom pot considerar una dona de món. Nascuda al Perú, té orígens italians i actualment és Secretària General de la Casa degli Italiani a Barcelona, l’entitat italiana a l’estranger més antiga del món. La Patricia ha viscut a diferents països i va aterrar a Barcelona l’any 2000, on ha desenvolupat la seva carrera en el sector del màrqueting i la comunicació en diferents projectes artístics, musicals i culturals com el Fòrum de les Cultures l’any 2004. Compartirà la seva experiència divendres 23 d’octubre a la tarda a l’activitat “Coneix Barcelona a través de la seva gent” junt amb dues amfitriones més.

El talent digital és nombrós entre la comunitat estrangera que viu a Barcelona. El francès Ronan Bardet forma part d’aquest col·lectiu ja que acumula més de quinze anys de trajectòria com a professional del comerç electrònic. Expert a trobar solucions tecnològiques en ecommerce per a retailers, va col·laborar amb empreses líders del sector com Pixmania fins que va decidir fundar la comunitat de comerç electrònic Club Ecommerce i EGI Booster, una acceleradora comercial enfocada a empreses i start-ups d’aquest sector en auge. En Ronan parlarà de les oportunitats laborals per al talent digital de Barcelona en una taula rodona junt amb d’altres professionals dimarts 20 d’octubre.

La sueca Sara Larsson va arribar a Barcelona fa vint anys amb la intenció de recórrer el món però s’hi va sentir tan a gust que va decidir quedar-s’hi. I és que aquí ha pogut combinar les seves dues grans passions: la fotografia i la gastronomia. Professionalment, es dedica a la fotografia de producte, gastronomia i still life i ho comparteix a Instagram, on la segueix una nombrosa comunitat que no para de créixer. Compartirà la seva visió de la ciutat a l’activitat “Coneix Barcelona a través de la seva gent” on, amb ella, podrem descobrir racons secrets i, segur, ben fotografiables.

Per últim, la Lucre Mba Ndong prové de Guinea Equatorial. Va arribar a Barcelona quan encara era una nena però no ha perdut mai les seves arrels. Al contrari, ha dedicat la seva carrera professional a difondre i dignificar la cultura africana. És cofundadora de l’associació SOS Africa i creadora l’any 2012 de l’Africa Fashion Week Barcelona, un esdeveniment que s’ha convertit un referent de la moda africana a tot el món. Lucre aportarà el seu punt de vista a la mateix taula rodona que Sara Larsson i Patricia Radovic. Moderada per María José Gómez, directora de la revista líder d’oci i cultura Timeout Barcelona, servirà de clausura a una Expat Week Barcelona molt completa.

Podrás consultar la resta d’activitats del programa al web de la Barcelona Expat Week els propers dies. I assabentar-te de les darreres notícies a les nostres xarxes socials i al butlletí mensual de la comunitat internacional. Pots subscriure-t’hi aquí.