You are here

La Barcelona Expat Week tanca amb 2.600 participants de 130 països

La primera fira del talent internacional íntegrament online ha comptat també amb 100 ponents de 27 països, nou persones amfitriones i un total de 70 empreses col·laboradores.

La primera fira del talent internacional íntegrament online ha comptat també amb 100 ponents de 27 països, nou persones amfitriones i un total de 70 empreses col·laboradores.

La Barcelona Expat Week va aplegar del 19 al 23 d’octubre la comunitat internacional de Barcelona al voltant d’un complet programa d’activitats online centrades en 5 temàtiques diverses. Aquesta iniciativa, que es presenta com a alternativa al Barcelona International Community Day aquest any 2020 per la pandèmia de la Covid-19, tanca la seva primera edició amb èxit de participació i valoracions molt positives, tant d’assistents com dels ponents convidats.

La trobada virtual va reunir un total de 2.634 participants de 130 països al llarg dels 5 dies d’activitats d’un programa que va comptar amb 100 ponents de 27 països.

La iniciativa, a més, és de llarg recorregut ja que es tracta de la primera de diverses accions que es desenvoluparan a través d’una plataforma virtual innovadora per potenciar els contactes i compartir el coneixement i la participació de l’ecosistema del talent internacional de la ciutat.

Per al tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, “poder organitzar una trobada professional anual de la comunitat internacional de Barcelona, per primer cop online, adaptada a la pandèmia global, és una fita que demostra que com a ciutat i com a ajuntament apostem pel talent internacional, també en els moments de crisi econòmica”. “No hi ha cap esdeveniment similar a Espanya, i això ens consolida com a ciutat d’acollida que cuida al talent internacional sempre”, va constatar Collboni al tancament de la fira divendres 23 d’octubre.

Una comunitat de perfil divers

Reflex d’una ciutat com Barcelona, la comunitat participant a la Barcelona Expat Week respon a un perfil divers quant a nacionalitat, gènere i anys de residència a la ciutat. En total, les persones inscrites provenien de 130 països diferents, entre els que destaquen com a les 10 comunitats estrangeres més nombroses Regne Unit, França, Argentina, Itàlia, Estats Units, Veneçuela, Mèxic, Brasil, Alemanya i Colòmbia. Per continent, Europa és el que va aportar el 41% dels participants, seguida d’Amèrica amb el 32%, Àsia el 10% i, més lluny, Àfrica amb el 3% i Oceania amb el 2% del total de 2.634 persones inscrites.

Les dones eren majoria, amb el 60% dels participants i, també, amb una major presència entre el centenar de ponents de 27 països que van impartir els tallers i demés activitats online al llarg dels 5 dies de la iniciativa.

La Barcelona Expat Week proposava un programa per a les persones estrangeres que viuen i treballen a la ciutat, tant si acabaven d’arribar amb molta informació útil per al seu aterratge, com si portaven molts anys vivint aquí. Entre els assistents, el perfil majoritari amb el 45% del total de participants va ser el d’aquells que porten entre 0 i 3 anys a Barcelona i del grup d’edat entre els 30 i 39 anys. En canvi, entre els 9 amfitrions i amfitriones que van posar la cara a la iniciativa, predominava el perfil d’aquells que porten més de 10 anys aquí, amb una llarga experiència com a expats a Barcelona que van poder compartir a través de diferents activitats i taules rodones.

Èxit de les sessions de cerca de feina a Barcelona

La majoria dels assistents virtuals a la Barcelona Expat Week van participar a entre 3 i 5 activitats. Les que van suscitar més interès tenien a veure amb la cerca de feina, el talent i el networking a Barcelona. La sessió inaugural va ser la més nombrosa amb 450 persones inscrites, seguides de càpsules com On trobar feina a Barcelona, impulsada per Page Personnel, i 10 consells per trobar feina a Linkedin amb l’expert en xarxes socials Enrique San Juan. El networking i l’emprenedoria eren altres dels pilars de la iniciativa virtual i algunes de les sessions dedicades a potenciar la xarxa de contactes i a començar un negoci també van ser de les més populars, amb més de 300 participants. Val a dir que, un cop passat l’esdeveniment, tots les persones inscrites poden accedir a través del web de la Barcelona Expat Week a la informació i el material compartit a totes les sessions per tal de no perdre detall i recuperar les presentacions que siguin del seu interès.

L’èxit de la convocatòria no només ha estat quantitatiu. A nivell qualitatiu, les persones assistents han valorat molt positivament la nova iniciativa de la Barcelona Expat Week amb una valoració general de 4,5 sobre 5. Entre les persones ponents, la valoració puja fins al 4,8 de 5. Una satisfacció compartida amb l’organització que emplaça els assistents a continuar fent ús de la plataforma virtual tant per fomentar el networking amb els grups específics formats a partir de les àrees temàtiques de la Barcelona Expat Week com també per assistir a futures activitats i propostes online que dinamitzaran aquesta comunitat virtual del talent internacional de Barcelona.

Una mesura per impulsar el talent i l’economia de la ciutat

La Barcelona Expat Week és una iniciativa que forma part del Pla 360 graus de Barcelona per a la comunitat internacional i de la Mesura de Govern “Barcelona Ciutat de Talent” per impulsar noves accions dirigides a la capacitació, desenvolupament i generació de talent a la ciutat.

A més, l’organització de la Barcelona Expat Week és una de les mesures que es treballen des de l’àrea d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, articulada des del CECORE municipal (Centre de Coordinació de la Resposta Econòmica), per tal impulsar l’economia de la ciutat en temps de Covid-19.