Barcelona consolida la seva vibrant activitat congressual

La ciutat serà un any més la seu de desenes de fires i congressos de molt diversos àmbits, alguns de rellevància i renom internacionals.

..
27/01/2023 - 13:49 h

La tecnologia, el comerç, l’emprenedoria o la cultura són alguns dels sectors que es donaran cita a Barcelona al llarg del 2023. La ciutat continua consolidant-se com una de les capitals mundials amb més congressos i fires internacionals, segons els rànquings publicats els últims anys per l’Associació Internacional de Congressos i Convencions (ICCA).

Tecnologia punta per començar l’any

El primer trimestre del 2023 el protagonitzaran alguns dels congressos tecnològics més prestigiosos del món. El 31 de gener es dona el tret de sortida de l’IoT Solutions World Congress, el principal esdeveniment dedicat a la transformació tecnològica de la indústria, i de l’Integrated Systems Europe, el congrés líder del sector audiovisual. I no són els únics, perquè aquests mateixos dies també es durà a terme la quarta edició del Barcelona Cybersecurity Congress.

La trobada tecnològica internacional per excel·lència serà el Mobile World Congress, que presentarà un any més a la ciutat les últimes tendències sobre connectivitat. Ho farà, com és ja habitual, de la mà del seu germà petit, el 4 Years From Now: una fira de referència per a l’ecosistema de start-ups, on centenars d’empreses emergents presenten els seus productes a inversors, corporacions i institucions. També es podran veure altres iniciatives emprenedores a l’EU-Startups Summit, la mostra de start-ups europees.

Els més entusiastes del desenvolupament de software no es poden perdre l’SPRING I/O, el congrés europeu sobre l’Spring framework ecosystem, ni tampoc el DevBcn, l’antic JBCNConf, dedicat a diferents llenguatges i tecnologies de programació .

La innovació arriba a tots els sectors

Al llarg de l’any es presentaran a Barcelona les últimes tendències d’àmbits com l’e-commerce i el màrqueting digital, a l’E-Show Barcelona; el turisme, al B-Travel; la instal·lació i l’energia, a l’EFINTEC; o les indústries creatives, al Blend i al Sónar+D, on la tecnologia es fusiona amb la música. També hi haurà lloc per a la cultura, amb el Saló Internacional del Còmic, i per a la moda, al Barcelona Bridal Fashion Week.

La indústria alimentària es podrà reunir a l’Alimentaria FoodTech, que integra empreses i tecnologies de tota la cadena de producció i conservació d’aliments i begudes. Però no serà l’única del sector: també se celebrarà el Seafood Expo Global & Seafood Processing Global, la fira de productes del mar més gran del món.

Finalment, el sector dels transports també tindrà cites clau a l’agenda. Una d’elles serà l’ACI, el congrés mundial del Consell Internacional d’Aeroports a Europa, que discutirà el present i futur de l’aviació. Una altra serà el Saló Nàutic Internacional de Barcelona, el punt de trobada més important per a la comunitat del mar.

La ciutat del futur, a Barcelona

Què ens deparen els pròxims anys? Si en algun lloc es perfila el futur econòmic de Barcelona és a les Jornades de Reactivació Econòmica REACT, on es troben líders i persones expertes per donar forma a la Barcelona que es vol per al 2030.

Però la cirereta del pastís la posarà l’Smart City Expo World Congress, l’esdeveniment més rellevant en l’àmbit de les ciutats intel·ligents, que reunirà empreses, governs i organitzacions per dibuixar un futur millor per a les grans ciutats. Al mateix temps, el Tomorrow Mobility World Congress aportarà coneixement i inspiració per a una mobilitat urbana sostenible i intel·ligent.