Barcelona, escollida com la millor ciutat del món

El diari britànic The Telegraph considera Barcelona la millor ciutat del món en un rànquing que compara les 50 millors ciutats del món. Segons conclou, Barcelona combina tots els encants de les ciutats mediterrànies.

..
18/05/2022 - 09:53 h

“No hi ha cap altre lloc com aquest”, explica l’article de Telegraph Travel. Barcelona ha aconseguit aquest reconeixement gràcies al seu “ritme relaxat, mesos de sol interminable, menjar inigualable, amb la influència cultural i de disseny de gairebé qualsevol ciutat del fred nord”.

Barcelona s’ha emportat un total de 588 punts dels 810 possibles en categories com l’oferta cultural, la història, l’arquitectura, la gastronomia o la seguretat. Això l’ha posicionat a 32 punts de Sydney, la segona ciutat classificada, i la segueixen Cape Town, Lisboa i Venècia.

Els punts forts de Barcelona

Entre els valors que destaquen de Barcelona hi figuren diverses joies arquitectòniques catalogades com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, els 19 restaurants amb estrella Michelin, l’aeroport a pocs quilòmetres del centre, l’àmplia platja, l’escena LGTBI inclusiva, les credencials de baixes emissions i la seguretat.

The Telegraph s’ha fet ressò de diversos edificis icònics de la ciutat, com algunes obres modernistes d’Antoni Gaudí o el Recinte Modernista de Sant Pau. També d’altres espais històrics com l’antic barri jueu del segle XII o llocs emblemàtics com el mirador de la Torre de Collserola de 288 metres. L’oferta de més de 100 museus i els 39 hotels de 5 estrelles que posseeix la ciutat també han estat valorats a l’hora de posicionar la ciutat al capdavant de la resta.

L’estudi s’ha elaborat a partir d’una selecció de 50 ciutats escollides per lectors i per escriptors d’aquest magazín de viatges, que s’han puntuat en diferents categories i Barcelona n’ha resultat la guanyadora.