Compte enrere per a la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela a Barcelona

La cerimònia oficial d’inici tindrà lloc el 22 d’agost del 2024 a Barcelona.

..
16/11/2022 - 16:46 h - Esports Ajuntament de Barcelona

A més, per primera vegada en 171 anys d’història es disputarà una America’s Cup de dones. El centre neuràlgic de la competició de la Women’s & Youth America’s Cup serà el Port Olímpic, que s’està remodelant per acollir els equips, així com per al projecte Hydrogen de vaixells de motor d’hidrogen amb hidroales (foils), com el Chase One, d’Emirates Team New Zealand, que serà tot un exemple de sostenibilitat per a la indústria marítima a escala mundial i de contribució a l’economia blava de Barcelona.

Per als aficionats locals i internacionals l’America’s Cup Experience s’està planificant com un espai informatiu i experiencial de tot allò relacionat amb l’America’s Cup, incloent-hi la història, els equips, la ciència i la innovació, zones per a infants i l’oportunitat d’experimentar l’emoció de les regates de l’America’s Cup amb simuladors interactius i l’extraordinària experiència IMAX d’estar a bord d’un AC75 dels equips competidors a la pantalla de 600 metres quadrats.

Com a seu amfitriona de l’America’s Cup, Barcelona es consolidarà com a referent mundial de la nàutica i l’economia blava, des del punt de vista de l’esport, la sostenibilitat, la innovació i l’educació. Per això s’està preparant un programa amb projectes de llegat que transcendirà la competició i construirà les bases per al futur més immediat com, per exemple, la millora d’infraestructures del port de Barcelona.

Les administracions amfitriones (el Ministeri de Cultura i Esport, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, el Port de Barcelona, el Consorci de Turisme de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Associació Barcelona Global) estan aglutinades a la Fundació Barcelona Capital Nàutica (FBCN), l’entitat que facilitarà de manera local el desenvolupament de l’esdeveniment, així com els projectes de llegat posteriors per al país i la ciutat.

.. .. ..

Més informació

Related news

AddThis