Plaça de Barcelona: una iniciativa innovadora per ensenyar la ciutat al món

L’Ajuntament de Barcelona ha dissenyat una instal·lació immersiva per mostrar els actius de la ciutat i començarà a instal·lar-la en grans capitals europees a finals de març.

..
15/03/2023 - 09:23 h

La iniciativa Plaça de Barcelona està a punt de fer-se realitat. Una gran plaça ambulant de 12 metres de diàmetre i 5 d’alt portarà la marca Barcelona per Europa per mostrar la seva aposta per la ciència, la innovació, la cultura i l’ecosistema empresarial. L’objectiu és arribar tant a la ciutadania en general com a emprenedors i inversors internacionals, per atraure nous projectes i talent a la ciutat, a més de posicionar-la al món.

Plaça de Barcelona mostrarà diverses facetes de la ciutat amb una eina de promoció moderna i de gran impacte que ha estat impulsada per la Direcció de Promoció de Ciutat. La instal·lació començarà la primera gran campanya de promoció internacional al Sónar de Lisboa el 31 de març i 1 i 2 d’abril. També serà present al Sónar de Barcelona, al juny, i es preveu que després pugui arribar a altres capitals europees.

Una immersió a Barcelona a mida

Aquesta plaça ambulant serà un espai de trobada i debat on s’oferiran tres experiències immersives. Comptarà amb pantalles a 360 graus, una experiència virtual que traslladarà els usuaris a diferents espais de la ciutat i una proposta interactiva: en funció dels interessos de cada visitant –ciència, investigació, inversió, arquitectura, estudis…– proposarà un mapa de Barcelona a mida.

Dins de la instal·lació també es duran a terme xerrades organitzades en col·laboració amb les entitats de la ciutat on s’instal·li. Aquestes sessions serviran per explicar els diferents atractius de la ciutat, com els ecosistemes d’innovació, entre altres.

En el disseny d’aquesta iniciativa, que simbolitza un punt de trobada entre les ciutats mediterrànies, hi han participat diversos agents i responsables d’entitats culturals, empresarials i científiques de Barcelona.