Troba el teu itinerari acadèmic amb l’In-forma’t

Del 23 de gener al 10 de març de 2023 torna l’In-forma’t, amb una seixantena d’activitats gratuïtes i el propòsit de donar a conèixer les opcions formatives per ajudar els i les joves a fer realitat els seus objectius acadèmics i professionals.

..
22/01/2023 - 11:01 h - Adolescència i joventut Ajuntament de Barcelona

La quinzena edició de l’In-forma’t oferirà nombroses novetats, amb quatre blocs adaptats als i les joves amb què es preguntaran “Què soc i què m’agrada?”, “Quins camins puc escollir?”, “Quina oferta hi ha?” i “És com m’ho imagino?”.

El primer eix els ajudarà a definir els seus interessos, motivacions i aptituds a través de tallers i dinàmiques d’autoconeixement i descoberta del perfil acadèmic i professional. El segon bloc aprofundeix en els itineraris acadèmics, amb xerrades sobre les diferents vies d’accés i els requisits per arribar als objectius acadèmics. L’eix “Quina oferta hi ha?” aborda la formació reglada i no reglada amb xerrades a càrrec de personal docent per donar a conèixer els diferents estudis que es poden triar. I el darrer bloc permet als joves trobar-se amb estudiants i professionals per descobrir les opcions formatives a través dels seus iguals amb una mirada propera, així com visitar empreses i entitats per resoldre dubtes.

Per assistir a les activitats és necessari inscriure’s al web barcelona.cat/informat.

L’In-forma’t és una campanya del Departament de Joventut liderada pel Centre d’Assessorament Acadèmic per a Joves (CAAJ) i els serveis infoJOVE de Barcelona, dos serveis juvenils que ofereixen durant tot l’any atenció experta i entenedora.

A més, en la quinzena edició hi col·laboren el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB), la Fundació BCN Formació Professional, el Convent de Barcelona Activa, el Servei per a Adolescents i Famílies (SAIF), format pels punts “Aquí t’escoltem” i el Centre per a Famílies amb Adolescents, i universitats i centres educatius de Barcelona.