Animals de companyia

Pets

Portar el teu animal de companyia

Per portar el teu animal de companyia, hauràs de fer gestions al teu país d’origen. Bàsicament, el teu animal de companyia ha d’estar vacunat i tenir els certificats de salut necessaris.

Una vegada arribis a Barcelona, has d’inscriure el teu animal de companyia en el Registre censal d’animals de companyia i animals salvatges en captivitat de Barcelona.

Per poder fer-ho, prèviament has de tenir un certificat de salut facilitat per un veterinari o veterinària i identificar-lo electrònicament mitjançant un microxip autoritzat. En el cas de tenir un gos potencialment perillós, a més és necessària una llicència.

Consulta els tràmits relacionats:

 

Comprar o adoptar un animal de companyia

Si vols tenir un animal de companyia, pots comprar-lo en botigues especialitzades o en centres veterinaris, però una altra opció interessant és adoptar-lo. És un acte de responsabilitat que pot ser molt gratificant, en oferir afecte i una llar adequada a animals abandonats.

Gats, gossos i fures es poden adoptar al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB). Troba tota la informació relacionada amb animals de companyia a aquest enllaç.

 

Cuidar el teu animal de companyia

Si tens previst venir a Barcelona i no pots viure sense el teu animal de companyia, has de saber que a la ciutat hi ha molts llocs que accepten gratament els animals de companyia (pet-friendly), sobretot els gossos.

Aquest és el cas de bars, restaurants i altres espais públics i privats. També hi ha parcs amb espais recreatius reservats per a gossos, i fins i tot una platja urbana on es permet anar-hi amb ells: la platja de Llevant. A la resta d’espais públics, has de ser responsable dels teus animals de companyia i has de portar-los lligats i recollir-ne els excrements.

A Barcelona, abandonar animals de companyia està prohibit i es pot considerar una acció molt greu si es posa en perill la vida de l’animal o de les persones. 

És important que sàpigues que hi ha una normativa quant a l’accés d’animals al metro i l’autobús, que pots consultar al web de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).