T-16: sol·licitud de la targeta

Què has de saber?

És un títol de transport bonificat per a nens i nenes de 4 a 16 anys. Permet fer un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat. Només és vàlid dins de la mateixa zona tarifària del municipi de residència del nen o la nena que en sigui titular.

El sistema tarifari integrat és l’organització del transport públic en la majoria dels municipis de la província de Barcelona on hi ha una integració tarifària. És a dir, un sol títol permet utilitzar els mitjans de transport necessaris per desplaçar-se d’un punt a un altre. El sistema tarifari integrat es divideix en sis corones i diferents sectors tarifaris. Pots consultar el mapa del sistema tarifari integrat. Els transports que es poden utilitzar són els següents: metro, autobús, tramvia i tren (Ferrocarrils de la Generalitat i Rodalies de Catalunya).

La targeta T-16 és un títol personalitzat i només el pot utilitzar el seu titular. A la targeta hi apareix el nom i cognoms del nen o nena. Els nens i les nenes que tenen la targeta T-16 l’han de validar en cada viatge per accedir als transports públics, i han de portar obligatòriament el document d’identificació personal quan viatgin en transport públic amb la targeta.

Image
T-mobilitat

MOLT IMPORTANT:

Recentment la T-16 s’ha integrat en la T-mobilitat, el nou sistema de taquillatge digital per al transport públic de l'àrea de Barcelona, ​​ que permet viatjar amb tecnologia sense contacte. El seu suport és físic (targeta).

La targeta només permet portar carregada la T-16, per tant, quan la validesa de la T-16 finalitza, la targeta no es pot recarregar.

Quins requisits s'han de complir?

S’adreça a tots els nens i nenes que compleixin els següents requisits: 

  • Estar empadronat en un municipi de l’àmbit del sistema tarifari integrat de l'ATM.
  • Tenir entre 4 anys (ja complerts) i 16 anys.
  • Disposar de DNI, número d'identitat d'estranger (NIE) o passaport del o la menor o llibre de família.

Requereix que tant pare/mare/tutor-a com el nen o nena es donin d’alta. 

Quina vigència té?

Es pot sol·licitar en qualsevol moment.

Amb el nou model de la T-16 de T-mobilitat ja no existeixen renovacions. La mateixa targeta serà vàlida fins al 31 de desembre de l’any en què compleixen els 16 anys.

Com has de fer el tràmit?

Les famílies que tinguin un fill o filla que compleixi els requisits, poden sol·licitar la T-16 preferiblement en línia, o bé presencialment.

Quins passos has de seguir?

EN LÍNIA O DE FORMA TELEMÀTICA

Pas 1: Emplena el formulari i recopila la documentació

Ves al web T-16.cat. Emplena el formulari de sol·licitud de la T-16 en línia, per a la primera emissió. Hauràs de posar les dades del nen o de la nena titular de la targeta i també del pare, mare o persona tutora. Caldrà adjuntar escanejada la documentació necessària.

Pas 2: Paga el cost d’emissió de la T-16 a través d’una targeta de crèdit.

Pas 3:  Un cop feta la sol·licitud, rebràs un correu electrònic de confirmació al cap d’unes 24 hores. 

Pas 4: Entre 5 i 10 dies hàbils des de la sol·licitud, rebràs la targeta T-16 per correu certificat al teu domicili d’empadronament.

EN PERSONA:

Pas 1: Cal demanar cita prèvia al Centre d'atenció i informació T-mobilitat (CAI), que està situat a l’avinguda de la Gran Via de l’Hospitalet, 16-20. L’horari d’atenció és de dilluns a divendres, de 8.00 a 20.00 h. Dissabte, diumenges i festius, de 9.00 a 14.00 h.

En realitat, s’ha de demanar una cita per emetre una T-16 per cada fill o filla, i també una altra cita per donar d’alta a la T-mobilitat el pare, la mare o la persona tutora legal de l'infant. La T-16 del menor haurà d’estar vinculada a la T-mobilitat de la persona adulta responsable.

Pas 2: Ves el dia reservat al Centre d’atenció i informació T-mobilitat (CAI). Ompliràs el formulari de sol·licitud amb les dades de l’adult i també de l'infant titular de la targeta. Hauràs de portar la documentació necessària

Pas 3: Paga el cost d’emissió en efectiu o amb targeta de crèdit.

Pas 4: Rebràs la targeta T-16 de l'infant al moment.

Qui pot fer la sol·licitud?

La T-16 l’ha de sol·licitar el pare, la mare o el tutor o tutora legal del nen o nena.

Quina és la documentació necessària?

Un d’aquests documents de l'infant titular:

  • DNI
  • Número d’identitat d’estranger (NIE)
  • Passaport vigent
  • Una fotocòpia del llibre de família (tant de la pàgina general, on consta el número de registre, com de la pàgina de l'infant titular de la targeta)

També cal el DNI, el NIE o el passaport de la persona responsable del nen o nena.

La documentació ha de ser vigent.

En cas de tramitació presencial, la documentació ha de ser original.

En el cas de tramitació en línia, cal adjuntar la documentació escanejada o fotografiada.

Quin és el termini?

Entre 5 i 10 dies hàbils a partir de la data de la sol·licitud telemàtica. 

Si la sol·licitud de la T-16 es fa presencialment, es rep al moment.

Quin és el cost?

La targeta T-16 en el nou sistema T-mobilitat té un cost de 4,5 euros quan s'emet per primera vegada.

En cas de demanar un duplicat, per pèrdua, mal estat (per causes imputables a l’usuari) o per algun altre motiu, el cost és de 4,5 euros en el sistema T-mobilitat.

Vols saber-ne més?

Organisme responsable del tràmit

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

Més informació

Pots consultar la pàgina T-16/T-mobilitat i els canals d'atenció de la T-mobilitat.

Tràmits vinculats importants

En cas de voler sol·licitar la T-16, has d’obtenir prèviament:

AVÍS IMPORTANT

Els procediments tendeixen a canviar amb freqüència. Per tant, només és aplicable el que preveu la normativa vigent en el moment de realitzar el procediment en qüestió.