Tràmits

Em desplaço a viure a Barcelona.
Quins tràmits he de fer?

Quan et trasllades a una altra ciutat has de fer diversos tràmits administratius i sabem que pot ser un procés complex. Per facilitar que puguis complir els requisits burocràtics necessaris, hem identificat els tràmits més prioritaris o interessants, els quals presentem en aquesta secció d’una manera pràctica i clara.

És important que tinguis en compte el següent:

  • Alguns tràmits els hauràs de fer abans de venir.
  • Normalment els tràmits es fan en l’idioma local i depenen de diferents entitats administratives, per la qual cosa hauràs de tenir una mica de paciència.
  • La informació se centra en la ciutat de Barcelona. Per bé que molts dels tràmits són homogenis, t’aconsellem que validis la informació en cas que t’instal·lis en un altre municipi.
  • Els tràmits solen canviar amb certa freqüència i, encara que intentem estar al dia, únicament és aplicable el que disposa la normativa vigent en el moment de fer el tràmit en qüestió.
  • La informació relativa als tràmits d’estrangeria (visats i autoritzacions) que es presenta aquí està adreçada a cinc col·lectius específics: persones inversores, emprenedores, investigadores, professionals altament qualificats/ades i estudiants. En aquests col·lectius es focalitzen dues normatives legals recents que tenen per objectiu fomentar l’arribada de talent internacional a Espanya: la Llei 14/2013, de 27 de setembre, coneguda com “Llei d’emprenedors”, i el Reial decret 11/2018, títol III (transposició a la normativa espanyola de la Directiva europea 2016/801). Precisament els tràmits d’estrangeria que preveuen aquestes dues normatives són els que es presenten en aquesta.
Selecciona com vols veure els tràmits