Tràmits

Venint a viure a Barcelona. Quina documentació necessites?

Quan et trasllades a una altra ciutat has de fer diversos tràmits administratius i sabem que pot ser un procés complex. Aquí trobaràs informació clara i pràctica perquè puguis complir amb tots els requisits burocràtics necessaris.

Abordarem els tràmits imprescindibles per entrar i viure a Espanya, i altres tràmits quan us instal·leu a Barcelona.

Estrangeria: tràmits per entrar i viure a Espanya

Molts estrangers que volen viure a Espanya pensen erròniament que el que necessiten és el NIE. Per aclarir qualsevol malentès, explicarem què és el NIE.

Video

El primer que has de tenir en compte a l'hora de traslladar-te a Barcelona és la teva nacionalitat, ja que els tràmits i la seva complexitat variaran en funció d'ella:

 • Si ets ciutadà de la Unió Europea, de l'Espai Econòmic Europeu (Islàndia, Liechtenstein i Noruega) o de Suïssa, els tràmits inicials són senzills.
 • En cas contrari, heu de seguir els tràmits d'immigració. Però la bona notícia és que hi ha una legislació específica per facilitar l'arribada de talent internacional.

  Tria el teu cas:

  Altres tràmits per viure a Barcelona

  A continuació us presentem un llistat d'altres tràmits necessaris o interessants si voleu viure a la ciutat de Barcelona. Alguns són obligatoris, altres són opcionals en funció de les vostres circumstàncies personals, preferències o objectius.

  Tingueu en compte també que us mostrem com fer alguns dels tràmits propis de la ciutat de Barcelona. Per tant, us recomanem que valideu la informació si us traslladeu a un altre poble o ciutat de l'àrea de Barcelona. En la resta de casos, els tràmits enumerats són vàlids a tot Catalunya i Espanya.

  AVÍS IMPORTANT

  Els procediments tendeixen a canviar amb freqüència. Per tant, només és aplicable el que preveu la normativa vigent en el moment de realitzar el procediment en qüestió.