You are here

Actualitzat 06/2018

Document que permet gaudir dels diferents serveis oferts per les biblioteques públiques de Catalunya.

Vocabulari
 • Què has de saber?
 • Com has de fer el tràmit?

És GRATUÏT

NO CADUCA

Es pot sol·licitar EN QUALSEVOL MOMENT​

Es pot tramitar PRESENCIALMENT o TELEMÀTICAMENT

Què és?

És un document gratuït, personal i intransferible que identifica els ciutadans i les ciutadanes com a persones usuàries de la xarxa de biblioteques públiques de Catalunya i permet fer ús dels seus diferents serveis. Els serveis oferts que s'hi inclouen són els següents:

 • Consulta de llibres, revistes, CD, vídeos, DVD, CD-ROM.
 • Accés a bases de dades electròniques, internet i xarxa wifi i ús d'aparells audiovisuals.
 • Préstec de documents de la mateixa biblioteca o d'altres biblioteques de la xarxa.
 • Servei de préstec de continguts digitals eBiblio.
 • Servei de fotocòpies.
 • Activitats culturals i de foment de la lectura.

Què és important saber?

El carnet és vàlid per a totes les biblioteques públiques de Catalunya i no caduca. L'obtenció del carnet és opcional i es tracta d'un tràmit molt fàcil de fer.

Tenir-lo et permetrà tenir accés a llogar llibres i pel·lícules. També et permetrà fer ús de tots els recursos de les biblioteques, com poden ser la xarxa wifi o els ordinadors.

Pots consultar l'enllaç de la pàgina oficial al Consorci de Biblioteques de Barcelona (disponible en anglès, català i castellà). 

A qui s'adreça?

S'adreça a totes les persones que estiguin interessades a gaudir dels serveis oferts per part de la xarxa de biblioteques públiques de Catalunya.

Qui l'ha de sol·licitar?

La presentació de la sol·licitud l'ha de fer la persona interessada personalment.

Quins requisits has de complir?
 • Disposar de documentació identificativa (DNI, passaport o número d'identitat d'estranger)
 • No s'ha de complir cap altre requisit específic. Tot i així, en el cas de les persones de menys de 14 anys, cal disposar d'una autorització dels progenitors o tutors o tutores legals.
Quin és l'organisme responsable del tràmit?

Consorci de Biblioteques de Barcelona (Ajuntament de Barcelona)

Quins consells i suggeriments poden ajudar-te?
 • Si perds el carnet o vols sol·licitar-ne un duplicat, hauràs de pagar les despeses d'expedició que tenen un cost d'1 euro. En cas de robatori, el duplicat és gratuït sempre que es presenti la denúncia.
 • Per fer el carnet a les persones de menys de 14 anys, cal presentar el seu DNI o número d'identitat d'estranger (NIE), si en tenen. A més, sempre han de tenir l'autorització dels progenitors o tutors o tutores legals. Aquesta autorització habilita els i les menors a utilitzar tots els serveis, incloent-hi l'accés a internet.
 • L'ús del carnet per part de les persones de menys de 18 anys és responsabilitat dels progenitors o tutors o tutores legals, que n'han d'exercir el control necessari
Quins altres tràmits vinculats cal que coneguis?

En cas de voler sol·licitar el carnet d'usuari o usuària de les biblioteques públiques, has d'obtenir prèviament el número d'identificació, que, en funció de cada cas, es pot adquirir a través de:

Com has de fer el tràmit?

Telemàtic
Presencial

1
2
3
Emplena el formulari i confirma'n les dades

Has d'accedir al formulari de sol·licitud, emplenar-lo i confirmar-ne les dades. Una vegada completades i validades les dades personals, has d'escollir la biblioteca en la qual vols recollir el carnet i enviar la sol·licitud.

El formulari de sol·licitud està disponible únicament en català i castellà.

Per consultar la biblioteca pública que tens més a prop, consulta el mapa cercador de les biblioteques de Catalunya

Següent
Rebràs una notificació quan puguis anar a recollir el carnet

Després d'enviar la sol·licitud, la biblioteca que hagis seleccionat t'informarà sobre el dia que pots anar a recollir el carnet.

Següent
Recull el carnet a la biblioteca escollida

A partir de la data en la qual t'hagin confirmat la disponibilitat, has d'anar a la biblioteca seleccionada per recollir el teu carnet.

En el moment de recollir-lo, has d'acreditar la teva identitat presentant l'original del DNI, el número d'identitat d'estranger (NIE) o el passaport.

En cas de tenir menys de 14 anys, a banda dels teus documents identificatius, has de presentar el document identificatiu del pare, la mare o tutor o tutora legal (original i fotocòpia) i una autorització signada que et permeti l'ús d'internet.

1
2
Ves a qualsevol biblioteca pública i aporta la documentació

Has d'adreçar-te a qualsevol biblioteca pública i emplenar la sol·licitud amb les dades personals.

Abans d'anar-hi, consulta i prepara la documentació identificativa que et serà requerida per a la sol·licitud del carnet.

Documentació
 • Document identificatiu del sol·licitant: DNI, número d'identitat d'estranger (NIE) o passaport
 • En el cas de persones de menys de 14 anys hauran d'aportar, a més:
  • Document identificatiu del pare, la mare o el tutor o tutora legal (original i fotocòpia)
  • Una autorització signada que permeti l'ús d'internet.

Per consultar la biblioteca pública que tens més a prop, consulta el mapa cercador de les biblioteques de Catalunya

Següent
Recull el carnet a la biblioteca escollida

Depenent de la biblioteca escollida, pot ser que et lliurin el carnet en el mateix moment, o bé que t'informin del dia en què podràs anar a recollir-lo.

En cas d'haver de tornar-hi uns dies després, en el moment de recollir-lo has d'acreditar una altra vegada la teva identitat, presentant l'original del DNI, el número d'identitat d'estranger (NIE) o el passaport.

En cas de tenir menys de 14 anys, a banda dels teus documents identificatius, has de presentar el document identificatiu del pare, la mare o tutor o tutora legal (original i fotocòpia) i una autorització signada que et permeti l'ús d'internet.

Informació important

Els tràmits solen canviar amb freqüència. Per això, únicament és aplicable el que disposa la normativa vigent en el moment de fer el tràmit en qüestió.