Ballada de sardanes. ACFB. Cobla de Lluïsos de Taradell

Inici

Ballada de sardanes. ACFB. Cobla de Lluïsos de Taradell

L’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona (ACFB) organitza una nova Ballada de sardanes, aquest cop a la plaça de la Mercè i a càrrec de la cobla més antiga de Catalunya: la Cobla Lluïsos de Taradell. Tot i que hauran d’esperar al 2025 per commemorar el seu centenari com a cobla, els Lluïsos de Taradell van presentar-se en formació d’orquestra el dia de Nadal de 1876, fa gairebé cent-cinquanta anys.

El seu bon ofici va merèixer la concessió de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1986); la distinció reconeixia igualment els forts lligams que ha establert amb colles sardanistes al llarg de la seva història, i que l’han portada a tocar a la majoria de les localitats de les comarques de la Catalunya Central, Ripollès, Vallès, Barcelonès, Baix Llobregat, Penedès, Maresme, Garrotxa i altres de Girona, Lleida i Tarragona.

En l’actualitat, els Lluïsos de Taradell estan dirigits pel prestigiós director i compositor Gerard Pastor. La cobla s’ha rejovenit amb l’entrada d’intèrprets plens d’inquietuds i ganes d’emprendre noves tasques, com ara la incorporació de nous instruments a la formació.

Anar al final del mapa

Llista de punts que es mostren al mapa

  Anar al principi del mapa
  • Plaça de la Mercè, 1
  • Ciutat Vella
  • el Barri Gòtic
  • 08002 Barcelona

  Altres activitats al mateix espai i dia

  24 de setembre matí

  Ofrena floral dels Trabucaires

  Plaça de la Mercè
  DG. 24 · 08:30 h

  Instal·lació "La Mercè de Picasso"

  Plaça de la Mercè
  DG. 24 · 10:00 h

  Repic de campanes i seguici de la Mercè

  Plaça de la Mercè
  DG. 24 · 12:00 h