"Ballem, perquè ens agrada - Experiència blava", dins del "MAC Festival"

VVAA Col·lectiu: PATRONÆS (Barcelona)
Si penseu a visitar el Recinte Modernista de Sant Pau, haureu d´entrar-hi en grups i, per tant, us podria tocar fer una mica de cua. No us sabrà gens greu perquè, per entretenir l´espera tindreu una actuació amb música en directe que transita entre els relats de la Mercè, la Laia i santa Madrona i els diferents espais dels patis de l´Hospital de Sant Pau. La pressa, l´estrès, l´ansietat que caracteritzen la vida a les ciutats en els darrers anys es converteixen en recursos còmics perquè les protagonistes de l´actuació plantegin hipòtesis absurdes i profundes sobre formes diverses de transitar els espais on convivim. El plany i el goig, la llum i la foscor de les patrones de la ciutat es converteixen en música, text i moviment. Els performers Max Grosse Majench, Clara Aguilar, Laura Weissmahr, Remi Pradère, Alba Sáez i Blai Juanet Sanagustín interpreten una peça de VVAA Col•lectiu (Clara Aguilar, Max Grosse Majench i Laura Weissmahr), amb producció d'Eduard Autonell. La cerimònia és a punt de començar...

FRE3 Bodies: Las otras viudas (Barcelona)
Dansa i teatre físic en una peça creada per Nadine Gerspacher en col·laboració amb Ombline Huvelle que se centra en els rituals de dol que practiquen moltes cultures. Les intèrprets, Laura Branco, Lily Cabaud, Paula Calveras i Calatayud, Matilde Casini, Beatriz Cubero Mateo, Hedvig Edvall, Núria Gallego Díaz, María Ganzaráin Pina, Camille Le Jeune, Maëlle Omnès, Hanna-May Porlon i Raphaëlle Sablic fan servir una fisicalitat crua però precisa per explicar, mitjançant el moviment, la història d'una revolució interna que és, també, una investigació sobre les dones. Vulnerabilitat, humor i poesia, característiques del Nadine Gerspacher, en una peça que va néixer arran d'una visita al Teatre Colón de Buenos Aires i el descobriment que, en aquest teatre, es reservava una àrea especial perquè les vídues gaudissin de les actuacions mentre mantenien el seu dol ocult als ulls de la resta del públic

Elvira Balboa: Am I What? (Galícia/Barcelona)
Aquesta composició original creada per a sis ballarins s'adapta als diversos espais on es representa i sempre és diferent, en una imatge perfecta del caràcter efímer i únic de la dansa. "La vida és un viatge de cossos que desitgen i que es mouen", explica la companyia. I, durant aquest viatge, els cossos es mouen preguntant-se "qui soc jo?" Elvira Balboa fa servir el llenguatge de la dansa en una peça interpretada per Marta García-Ávila, Lucía Bocanegra, Paula Serrano, Manuel Montes, Carla Moll i Joan Aguilà per mirar de comprendre i qüestionar l'individu i el món on viu.

Marc Lapuerta & Anna Sagrera: Simbios (Barcelona)
Coneixeu el mutualisme? És un tipus de simbiosi en el qual dos individus d´espècies diferents estableixen una associació que els beneficia mútuament. Ens ho expliquen amb el llenguatge de la dansa i el moviment dos ballarins que interpreten una dansa frenètica durant la qual es connecten i desconnecten entre si constantment. Tot plegat és una reflexió sobre les relacions i sobre la dependència que es pot generar entre dos individus.

Cia. Júlia Godino i Alexa Moya: Picnic on the Moon (Catalunya)
Real o fals? Potser us ho preguntareu veient l´ambient artificial en què es desenvolupa aquest pícnic per a dues. Sembla que passin la tarda al parc, potser en algun lloc del sud de França, prenent el sol i deixant que la brisa els acaroni els cabells. Però, i si resulta que el sol és una bombeta i aquest airet tan bo ve d´un ventilador? Aquest joc entre realitat i aparença inspira un muntatge de dansa en el qual les artistes evolucionen, amb moviments gairebé mecànics, al so de les cançons d´Edith Piaf.


Informació
Dijous 24 Setembre
Horari
Dies Hores Preus Observacions
dijous de 18:30 h a 20:45 h

Entrada Gratuïta

Entrada amb reserva prèvia