"L'ADN del circ", dins del "MAC Festival"

ESCENARI 1

El bo i millor del circ dels nostres dies, en un espectacle dirigit per una figura imprescindible del circuit internacional que actua poc a Barcelona, tot i ser un artista de la ciutat, perquè es passa el dia viatjant per mig món. Kerol (que és, ell mateix, un virtuós malabarista i beatboxer) ens ha triat tot d’artistes que han destacat en les darreres edicions del Festival Mondial du Cirque de Demain, que se celebra a París i que és una de les cites més prestigioses del gènere a Europa. Veniu al gran escenari del Fossat, que hi trobareu els millors talents de la pista.

 

Rolling Vibes Collective: Monsieur Loyale i la Circus Band (Catalunya)
Música i teatre són les dues cares d'aquesta formació integrada pels músics Víctor Bauzá, Joan Abellan, Joan Redondo i Abraham Creus i per l'actor i clown Melcior Guilera. Són els passatgers d'un carro carregat d'altaveus i dotat de micròfon sense fils que els permetrà passejar-se entre el públic mentre interpreten temes de Bruno Mars, Britney Spears, Beyoncé o Lady Gaga, un repertori divertidíssim esquitxat de sorpreses i somriures. Veniu, que us presentaran Monseur Loyal.

La Fem Fatal: EJE36 (Catalunya/Euskadi)
Coneixeu el trapezi giratori? Doncs és un invent de Toni Gutiérrez i Asvin López, els integrants de La Fem Fatal, que els permet mostrar el funcionament d´aquest aparell tant de perfil com de manera frontal. Amb ell us parlaran del concepte d´"eix", és a dir, de la necessitat que tenim de sentir l´equilibri i de la falsa percepció d´immobilitat compresa entre el passat i el futur... És un número per a dos artistes amb música de Pia Nielsen que beu de les experiències anteriors de tots dos i, també, de l´interès per fer conviure el trapezi amb la dansa, autèntica protagonista de l´espectacle.

Duo Laos: Upside Down (Barcelona/Argentina)
Els integrants d´aquest duet fan servir el llenguatge de l´acrobàcia per parlar-nos de les relacions humanes a partir de la història de dues ànimes en conflicte. És la proposta més nova de Mercedes Martín i Pablo Raffo, uns artistes de circ amb una trajectòria llarga que treballen junts des de l´any 2005. Fa gairebé deu anys que viuen a Barcelona i, des d´aquí, es mouen per tot Europa compartint la seva passió per la disciplina del mà a mà i per les acrobàcies. Habilitat i força, flexibilitat i precisió són alguns conceptes que defineixen el seu treball.

Alejandro Romero: Pianista (Andalusia)
Un pianista autodidacte nascut a Sevilla va acabar treballant al Cirque du Soleil i actuant en produccions com Saltibamco, Varekai i Totem. No ha passat per cap conservatori i explica que va aprendre a tocar el piano a YouTube i amb amics... Us semblarà impossible quan l´escolteu. I és que té un talent natural que l´ha portat a treballar en un dels circs més prestigiosos del món i a col·laborar amb noms coneguts del món de la música com India Martínez o David de María. Voleu comprovar com de bé toca el piano? El teniu a la Mercè.

Jannis-Arséne: Escape from myself (Alemanya)
Un artista format a l´Escola Estatal d´Artistes de Berlín ens mostra la seva habilitat amb els equilibris i la perxa xinesa, dues tècniques de circ que combina d´una manera sorprenent amb gran elegància i fent servir expressius moviments propis de la dansa. Amb aquests elements, interpretarà la peça Angel, dels Massive Attack, representant un personatge atrapat que busca els seus límits i mira d´escapar d´una situació que no comprèn. Potser és que les forces de les quals mira de fugir són part d´ell mateix...


Veronika Goroshkova [Raw Art]: The way to the dream (Ucraïna)
Oblideu-vos del circ, que ha arribat el postcirc. Us ho diu Taras Pozdnyakov , director de [Raw Art], una companyia independent que renova el circ ucraïnès i que té entre els seus artistes la jove Veronika Goroshkova, una especialista en flying pole. És una barra suspesa d´un extrem que ella fa servir per oferir-nos unes acrobàcies que meravellen per la tècnica i emocionen per la poesia que contenen.

Laura & Francesca: A Beautiful Surprise (Gran Bretanya / EUA)
Francesca Hyde i Laura Stokes van descobrir un dia que la tècnica de la suspensió dels cabells oferia als seus números una imatge de llibertat i lleugeresa impossible d’aconseguir d’una altra manera. I així van crear un seguit d’actuacions breus amb música de Pergolesi que són diferents cada cop però que s’acaben sempre amb una bonica sorpresa. Van passar per Festival Mondial du Cirque de Demain, a París, i van deixar tothom fascinat. Les voleu veure?

Kerol: ADN De CiRC (Barcelona)
De petitet el van batejar amb el nom de Jordi Querol, però el dia que va néixer l’artista que portava dins li van començar a dir Kerol, la manera com, avui, el coneixen a mig món: de París al Canadà, passant per Rússia i molts països més. Ell és un artista extraordinari que acompanya els malabars mentre fa beatbox i crea, així, una banda sonora en directe. Aquí, el veureu dirigint i presentant una gran festa del circ amb escenografia de Patxowork i música d’Ale Romero durant la qual Kerol i onze artistes de circ més es faran tot de preguntes transcendentals: Quina és la veritable funció del circ? Com es planten les síndries sense llavor?

Arte Algo: Arte algo teeterboard show


Informació
Des del Dissabte 26 fins al Diumenge 27 Setembre
Horari
Dies Hores Preus Observacions
dissabte i diumenge de 12:30 h a 14:00 h i
de 18:00 h a 19:30 h

Entrada Gratuïta

Entrada amb reserva prèvia