Cavalcada de la Mercè

 • Carrer de Pelai, 12
 • Esdeveniment familiar
  • 1h
  • dg. 24 · 18:00
Inici

Inici: Pelai (cantonada Gravina). Recorregut: pl. de Catalunya, la Rambla, Ferran, pl. de Sant Jaume i Ajuntament

Cavalcada de la Mercè 


Barcelona té una llarga tradició de celebració de tota mena de desfilades solemnes i festives, autèntics espectacles itinerants. Aquest és el cas de la Cavalcada de la Mercè, l’acte de la Festa Major que, al llarg dels anys i des dels inicis del segle passat, ha estat més constant i vistós.

Les gegantes i els gegants, pràcticament els únics elements festius sempre presents en les celebracions barcelonines, són l’eix central d’aquesta cavalcada alegre i festiva organitzada per la Coordinadora de Colles Geganteres de Barcelona. El seu potencial escènic i interdisciplinari, la seva gran capacitat de convocatòria i reconeixement ciutadà i la seva condició, mai perduda, d’espectacle i d’acte central de la festa, li han conferit una gran fortalesa per aixoplugar tota mena de manifestacions festives populars, tradicionals, artístiques i innovadores.

L’inici de la Cavalcada 2023 serà a les sis de la tarda, al carrer de Pelai; una hora més tard viurà el seu final a la plaça de Sant Jaume, amb l’actuació d’algun dels elements més simbòlics i espectaculars que hi hauran participat. L’últim acte geganter de la Mercè (abans del Toc a plegar del dia 25) s’acabarà a les 20.30 h.

Anar al final del mapa

Llista de punts que es mostren al mapa

  Anar al principi del mapa
  • Carrer de Pelai, 12
  • Barcelona