Concert "Alain Pérez y La Orquesta: Siempre hay un Au Tour " dins de "La Mercè és Música"

Espai
Teatre Grec
Adreça
Pg Santa Madrona, 36
Accessible per a persones amb discapacitat física
Dia/Hora
dv. 23 · 00:00
Veure tots els horaris

Alain Pérez y La Orquesta: Siempre hay un Au Tour (Cuba; popular cubana)

És cantant, però també és guitarrista, baixista, percussionista, pianista, compositor, productor i arranjador vinculat estretament a l'escena del jazz cubà. I ha estat responsable, en bona part, del so que caracteritza grans estrelles que van des de Chucho Valdés, Celia Cruz o Isaac Delgado, fins a Los Van Van, Enrique Morente, Miguel Poveda i el mateix Paco de Lucía.

Va néixer el 1979, ja estudiava al conservatori amb onze anyets i, en aquell temps, va poder assistir a l'aparició de la timba, un ritme considerat sinònim de festa i ball. Integrant de Team Cuba, gran formació constituïda per alguns dels principals talents de l'illa, va muntar la banda europea de Celia Cruz i a principis del segle XXI ja era a Madrid, on va treballar amb Enrique Morente i va tenir còmplices musicals com Diego El CigalaEl Cigala o Javier Colina. L'any 2002, va enregistrar Cositas buenas amb Paco de Lucía, un músic al qual va introduir en la música i la cultura cubanes i del qual va ser baixista durant prop d'un decenni. Alain Pérez ha seguit treballant amb les més modernes sensibilitats flamenques, produint al cantaor Miguel Poveda. 

Ara, aquest gran del jazz, la música cubana i mil sons més ens visita acompanyat de La Orquesta, una formació de catorze músics cubans joves que són el perfecte complement per a un multiinstrumentista a qui veureu tocar el baix, però també els metalls, la percussió o el piano. L'actuació és part de la gira Siempre hay un Au Tour, al·lusió a una frase que el músic va aprendre del mític músic cubà Tata Güines. “"Siempre hay un Au Tour significa –—diu Alain Pérez–— que sempre hi ha una opció, un sentiment, una porta.”" Escoltareu una barreja de son cubà, bolero, salsa i timba en uns temes que parlen, amb humor i ironia, sobre la vida diària dels i les habitants de la Cuba d'avui. 

Mostra'n mésMostra'n menys

Llista de punts que es mostren al mapa

  Pg Santa Madrona, 36

  Sants-Montjuïc

  el Poble-sec

  08038 Barcelona

  Altres activitats al mateix espai i dia

  23 de setembre tarda