Concert "Banda Municipal de Barcelona: Pobles, festa i dansa" dins de "La Mercè és Música"

Adreça
Pl Major de Nou Barris, 1
Accessible per a persones amb discapacitat física
Dia/Hora
dv. 23 · 20:45
Veure tots els horaris

Banda Municipal de Barcelona: Pobles, festa i dansa (Barcelona; simfònica popular)

La música i la dansa esdevenen una simbiosi que, en qualsevol cultura, identifica un espai d’hedonisme. La Banda Municipal de Barcelona acompanya les festes majors de la ciutat amb unes músiques que evoquen la dansa com a expressió natural de cada cultura. La festa de cada poble fa que ens retrobem amb la seva essència, i res millor per retratar-la que la música i el ball.

El programa inclou homenatges a mestres com l’anglès Joseph Horowitz, de qui s'interpreta Dance Suite (1992); el japonès Yosuke Fukuda, amb Symphonic dances (2010), o el compositor colombià Victoriano Valencia-Rincón, de qui s'interpreta Fandanguería (2010).

Són músiques de dansa de diferents indrets del món que es complementen amb les composicions de tres músics catalans, igualment pensades per al ball. Són Joan Lamote de Grignon, del naixement del qual se celebra enguany el 150è aniversari i de qui escoltarem la sardana El testament de n’Amèlia; Joaquim Serra, del naixement del qual fa enguany 115 anys i del qual s'interpreten La fira, esbós simfònic (1928) i la sardana Ofrena a València (1948). De Manel Oltra, que va néixer a València ara fa 100 anys, finalment, s'ofereix la sardana Commemorativa (1958). Un concert de festa, per fer cultura i compartir-la.

Mostra'n mésMostra'n menys

Llista de punts que es mostren al mapa

  Pl Major de Nou Barris, 1

  Nou Barris

  la Guineueta

  08042 Barcelona

  Altres activitats al mateix espai i dia

  No s’han trobat resultats per aquesta cerca.