Concert "Tribu(t) a Pau Riba" dins de "La Mercè és Música"

Adreça
Avinguda de la Catedral, 1
Dia/Hora
dv. 23 · 22:00
Veure tots els horaris

Tribu(t) a Pau Riba

"Pau Riba és un nom carregat de significats i per això tan complicat de definir. Obres tan vastes i riques com la seva són lentes de digerir. En un concert amb músics i poetes de la seva corda, viatjarem per les seves cançons, no les més conegudes, sinó les més estimades. Perquè en Pau era infinitament més que Dioptria o que la resposta lúcida d'una entrevista. Cançons inèdites, tendres, profundes, plenes de l'amor senzill, on reivindicarem un Pau genial lletraferit, creador de cançons i a favor de la humanitat”.

Oriol Sauleda


L’escena musical catalana no seria la que és sense Pau Riba, un músic, escriptor i gairebé podríem dir que home del Renaixement nascut al segle XX, que va mantenir una activitat desbordant gairebé fins al moment de morir, aquest any 2022. Es mereix, per tant, una gran festa, una celebració musical que aplegui amics i família. A Riba se'’l considera pare del rock català i va signar discos imprescindibles com Dioptria I i Dioptria II, on marcava la història del pop, el rock i el folk en català, Transnarcís o Astarot Universdherba. No el van acceptar en uns Setze Jutges més inclinats cap a formes pròpies de la chanson, perquè ell tenia com a model Bob Dylan, qui considerava lletra i música part d'’una mateixa cosa. I va acabar sent una rara avis, fins i tot en l'’escena de la Nova Cançó, de la qual formava part, però dins la qual constituïa un vers lliure. Era poeta quan escrivia i poeta quan componia cançons com Taxista, L’home estàtic, Noia de porcellana o Marga Margura, i temes tan càustics (malgrat l’aparença banal) com Licors o, més recentment, ja amb l'’Orchestra Fireluche, Un matí de dissabte.

Les facetes del Riba músic i el Riba escriptor, descendents totes dues de grans noms de la política i les lletres catalanes, es troben en la gran festa d'’homenatge que li dedica la Mercè, un espectacle cent per cent festiu en el qual podrem veure alguns dels i de les artistes que han compartit escenaris amb Pau Riba durant la seva llarga carrera. Una celebració del Pau poeta que cap dels molts barcelonins i barcelonines marcats pels versos i la música de l’artista no es voldrà perdre.

Mostra'n mésMostra'n menys

Llista de punts que es mostren al mapa

  Avinguda de la Catedral, 1

  Ciutat Vella

  el Barri Gòtic

  08002 Barcelona

  Altres activitats al mateix espai i dia

  23 de setembre nit