"El moviment emociona i Ruta B", dins del "MAC Festival"

Visites al Recinte Modernista de Sant Pau 

Tota la vida has sentit a parlar del Recinte Modernista de Sant Pau, però el coneixes de veritat? Ara tens l'oportunitat de gaudir d'una joia del modernisme, imprescindible, una mica abans dels espectacles del Mercè Arts de Carrer (MAC Festival) que s'ofereixen en aquest espai del districte d'Horta-Guinardó. Agafa aire... i respira modernisme durant una visita lliure prèvia a les activitats de la Mercè, que podràs fer amb l'ajut, si et cal, del personal d'informació que trobaràs als diversos espais. 

 

VVAA Col·lectiu: PATRONÆS (Barcelona)
Si penseu a visitar el Recinte Modernista de Sant Pau, haureu d´entrar-hi en grups i, per tant, us podria tocar fer una mica de cua. No us sabrà gens greu perquè, per entretenir l´espera tindreu una actuació amb música en directe que transita entre els relats de la Mercè, la Laia i santa Madrona i els diferents espais dels patis de l´Hospital de Sant Pau. La pressa, l´estrès, l´ansietat que caracteritzen la vida a les ciutats en els darrers anys es converteixen en recursos còmics perquè les protagonistes de l´actuació plantegin hipòtesis absurdes i profundes sobre formes diverses de transitar els espais on convivim. El plany i el goig, la llum i la foscor de les patrones de la ciutat es converteixen en música, text i moviment. Els performers Max Grosse Majench, Clara Aguilar, Laura Weissmahr, Remi Pradère, Alba Sáez i Blai Juanet Sanagustín interpreten una peça de VVAA Col•lectiu (Clara Aguilar, Max Grosse Majench i Laura Weissmahr), amb producció d'Eduard Autonell. La cerimònia és a punt de començar...

Lali Ayguadé: Underneath (Catalunya)
Tots necessitem una guia, alguna cosa o alguna persona qui seguir, qui admirar, que marqui un camí, sigui el correcte, o no. Quan ens manca el lideratge, ens sentim perduts, caiem a cada pas que fem. Però és en el moment de caure que les coses comencen a aclarir-se i trobem allò que desitjàvem. Aquesta peça, una coreografia creada i interpretada per Lisard Tranis i Lali Ayguadé sobre una música original de Miguel Marín Pavón, remet a la simplicitat de l'abstracte, als moments en què el moviment és la nostra força.
 

Cobosmika Company: scRakeja't 2.0 (Catalunya)
Qui serà el campió mundial del moviment? Quatre personatges competeixen pel títol i estan disposats a tot per aconseguir-lo. Es deixaran la pell mentre mostren els seus orígens diversos i fusionen dansa contemporània i danses urbanes. És la batalla definitiva per als quatre contendents, però cap d'ells no sap que hi ha un personatges misteriós, Mr. Bones, que els vigila i que els posarà molt difícil demostrar que són els millors. Una coreografia amb direcció d'Olga Cobos i creada en col·laboració amb els ballarins, Anna Asensio, Albert Barros, Julien Rossin i Anna Sagrera. Un relat dansat que apropa el llenguatge contemporani als joves a través de l´experimentació de sensacions i emocions provocades pel moviment del cos.


Ertza: Meeting Point (País Basc)
Diuen que la vida és com un gran laberint i que ens fa seguir camins que de vegades es creuen i ens transformen per sempre més. Ho veureu en la història de dos joves que procedeixen de dues ciutats allunyades d'un mateix país que creuen un oceà i, a 8.000 quilòmetres de distància de casa seva, acaben per retrobar-se i descobrir les coses que els uneixen. S'expressen amb els llenguatges del hip-hop i el break dance, mentre que un tercer personatge que se'ls mira fa servir la dansa contemporània. Tots tres coincidiran en un punt de trobada, aquest meeting point del títol que parla dels llocs on coincidim i dels bassals o els oceans que hem de creuar per arribar-hi. L'espectacle, creat i dirigit per Asier Zabaleta amb la col·laboració dels intèrprets Thiago Luiz Almeida i Caio Henrique de Souza, va obtenir el premi Max 2018 al millor espectacle de carrer i el premi Umore Azoka al millor espectacle de carrer d'Euskadi l'any 2017.

Taplao: Taplao (Barcelona)

Anna Llombart, ballarina de claqué i experta en percussió, i Pol Jiménez, ballarí i coreògraf que ha subvertit els codis de gènere del flamenc amb la mirada posada en la dansa contemporània, interpreten, amb el llenguatge del moviment, dos éssers atemporals que coincideixen en un mateix espai. Comparteixen pulsions i pulsacions. S'arrelen en un sòl similar, però els matisos els diferencien. 
Conscients que el que comparteixen té una matriu comuna, acaben compartint espais i compassos, rauxes i pauses, sons i silencis en un diàleg a dues veus, que parlen des dels peus. 

Informació
Dijous 24 Setembre
Horari
Dies Hores Preus Observacions
dijous de 15:45 h a 18:45 h

Entrada Gratuïta

Entrada amb reserva prèvia